Lammefileten av villsau ble kjøpt av Dalpro på Bondens Marked i Trondheim. Som noen kanskje har fått med seg, hadde jeg en liten duell mellom vanlig lammefiletoglammefilet fra villsau
Rør dem rundt i smøret og ha på et nytt lite dryss med maldonsalt. Har du ikke solbær så kan du også bruke solbærgele eller solbærsirup du får kjøpt på butikken
Riv så kyllingileten fra hverandre med hendene eller to gafler, legg opp på fatet og server med guacamole lagd av en kvart liten avocado som du moser med gaffel, en klype salt og en ts magerkesam
Krydre med salt og paprika ogog fyll pannen med vann (ikke over toppen på potetene). Potetene kan skrelles om de er gamle, mens nye poteter kan vaskes og beholde skallet på
Og det blir aldri for mye bèarnais så kjør påmed biff og bèarnaise saus til. Kok potetene med skallet på til de begynner å sprekke eller til de er lett å knuse med en gaffel
Legg dette lagvis i en ildfast form eller en gryte, start med potetene og ha så løk og hvitløk over. Finhakk løk og hvitløk og skjær potetene i tynne skiver
Rasp rikelig med hvit ost og fordel osten på toppen. Du kan godt bruke din egen oppskrift på hvit saus hvis du vil, det som er viktig her er at sausen skal være litt tynnere enn vanlig “fiskebollesaus” – konsistensen skal være en mellomting mellom melk og hvit saus
Oppskriften kommer litt an på hvor store poteter du kjøper og hvor stor form du velger. (som på bildet) Fordel potetskivene jevnt i formen med de tykkeste skivene i bunn
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.