1-2 ss
sukrin+1. Sett ovnen på 200 grader Pisk romtemperert smør med sukrin+, tilsett deretter egg, kesam, fiberfin, bakepulver og ekte vaniljepulver. Rør inn litt og litt mel til en passelig, fast konsistens, kna godt med hendene. 2. Ta 2/3 av deiga og kjevle den ut til en rund leiv som passer paiform eller kakeform. Trykk deiga godt nedi formen og oppover kantane. Forsteik bunnen i 10 minutter nederste rille.3. Bland sammen ferske eller fryste blåbær potetmel og sukrin+ (juster etter kor søte blåbær du har). Ha over den forstekte paibunnen. Lag gittetmønster av resten av deiga med remser på ca. 1 cm bredde, fordel over blåbærene og på kanten. Pensle heile overflata med egg og sett tilbake i ovnen på nederste rille i 20-30 minutter til en gyllen farge. Paien smaker aller best lun, gjerne med en klatt vaniljeis. Sukkerfri vaniljekrem eller kesam/gresk yoghurt med litt søtning er også to alternativ! Du kan finne sunnere alternativ til forslagene i arkivet mitt, vaniljeis her og vaniljekrem blant anna her. * Tips og alternativer♦ Bruk gjerne en blanding av blåbær og bringebær i paibunnen, eller bytt ut med sesongens epler. Vaniljekrem i bunnen før paien toppes med frukt/bær er også eit alternativ, det er nydelig!♦ Bruk gjerne anna søtning tilsvarande ca. 160 g sukker i paibunnen. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin. ♦ For melkefri pai kan du bytte smør med melkefri margarin, og bruke litt ekstra istedenfor kesam. ♦ Paien kan fint frysast!
Varm opp eddik, zero sukker, vann og ingefær. 0,5 dl eddik - jeg har brukt hvitvinseddik, men vanlig 7 % eddik / eplecidereddik kan også brukes 1 dl zero sukker fra Bodylab (erstatning for sukker) 1,5 dl vann 1/2 ts fersk revet ingefær (kan sløyfes) 3 rødløk FREMGANGSMÅTE
Dette ble dagens (dessert)lunsj - sunt, digg, næringsrikt, sukkerfri og fri for gluten (bruk glutenfrie havregryn hvis du har fått påvist glutenallergi/glutenintoleranse)
Kjøttfri mandag i dag og i dag blir det kjøttfri-mellommåltid-tips, nemlig en pina-colada-smoothie som smaker helt nydelig og som er helt utentilsattsukker
) Dagens oppskrift er utrolig enkel, og uten en haug med ingredienser. 200 gram sukkerfri sjokolade* 1 dl kremfløte 1 spiseskje meierismør *Jeg brukte mørk sukkerfri sjokolade fra Cloetta, kjøpt på Kiwi. Jeg vet også at Rema 1000 selger sukkerfri sjokolade, så en helsekostbutikk er ikke nødvendig Start med å finhakke sjokolade og tilsett alt i en liten bolle. #jul #sjokolade #sukkerfri #utensukker #kosthold #mamma #mat #oppskrift #bakekona 200 gram sukker
De har også iskrem søtet med stevia og utentilsattsukker, men med litt glukose tilsatt. De har forskjellige typer når det kommer til sukkerinnhold, smak og mye annet
Finn frem din favorittsjokolade (utentilsattsukker). Disse blir sprøe utenpå, myke og deilige inni, akkurat passe søte, og mektige nok til at man ikke orker å trykke innpå alle med en gang
I dag har jeg og mine to vegetar-venninner laget nøttesteik som ble veeeeeldig god. . Som tilbehør hadde vi "blomkålris" stekt med hvitløk, salt og soyasaus i tillegg til salat
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.