Ha eggehviten i en miksmaster sammen med litt av sukkeret, og begynn å pisk på full styrke, når eggehviten har gått en stund skrur man av mikseren og har i mer sukker, og denne prosessen fortsetter til alt sukkeret er i eggehviten, og eggehviten er blitt helt stiv (kan du snu bollen og ikke noe faller ut, da er eggehviten stiv nok)
Lakrispulver blandes i røra og strøs på toppen avmarengsen, Smaskens. Den er super å mikse sammen om du har rester av eggehvite og den holder "uendelig" i tett boks
Kok opp resten av melken, kaffefløten, sukker og mynte. Marengsbunn. Sil av myntebladene. Pisk eggehviter og sukker til luftig marengsmasse og vend inn risnøttene
Slå av ovnen uten å åpne ovnsdøren, og la deretter marengsen «overnatte» i ovnen frem til neste dag. Jeg håper ikke dere har merket så mye til det, men i perioder hvor jeg jobber mye med utvikling av kursene mine og det er mye kundeoppfølgning er det altså den som må lide litt
Save Recipe Print. Sjokofylte påskekyllinger 2017-08-04 19. 5 dl fløte 1 egg 1/2 pakke tørr gjær 75 gram sukker 1/2 ts malt kardemomme 1/4 ts kanel 1/4 ts salt 75 gram mykt smør i terninger Hakket sjokolade ( bruk det du vil her av sjokolade, jeg brukte de som du får kjøpt i smågodt disken som er formet som figurer, porøse og gode). Du skal nå ha en glatt fin deig som ikke henger fast i fingrene eller bordet Sett deigen på heving et lunt sted i 45-60 minutter Forvarm ovnen til 200-220 grader Del deigen i 16 like store biter, men pass på å spare litt deig som skal bli hode, nebb og øyne Ta en bit deig og kjevle den til en avlang firkant dryss sjokolade i en stripe litt mot kanten av firkanten, rull sammen til en pølse Rull så hele pølsen så den blir enda litt lenger og form den til en kylling, se bilde under Bruk en kniv til å kutte striper på halestjerten Rull små hoder og sett på kyllingen, samt små nebb og øyne
Jeg må innrømme at marengs ikke har vært blant mine favoritter fordi det er så veeeldig søtt. Tidligere denne uken hadde jeg koselig besøk av ei venninne
Eller frister det mer med en pavlova med vaniljekrem og bær. Da er det lurt å lage marengs, og nå før jul passer det fint å lage marengs med hasselnøtter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.