Start med sausen. Server straks med nykokt ris eller nudler. Rask og god hverdagsmiddag. Har laget hjemmelaget woksaus som består av kyllingbuljong og soyasaus
Den an hadde jeg skapet fyllt med sesamolje og andre godsaker for å lage spennende retter - nå blir det wok med saus til meg og naturell til mannen - men godt, det er det fortsatt
Riv ingefæren og ha alt sammen over kjøttstrimlene sammen med 1 ss olje og soyasaus. Ingredienser. 3 ts frisk ingefær1 rød chili2 hvitløksfedd450 g svinekjøtt i strimler2 ss soyasaus2 ss nøytral olje2 purre1 squash1 stor røde paprika1 mangoris eller nudlerSkjær svinekjøtt i 1 cm tykke strimler
Hjemme hos oss har vi alltid minst en pakke med svinestrimler liggende i kjøleskapet. Dette er en rett som smaker like godt varmt som kaldt, så om man er flink å planlege så kan man lage dette på kvelden og ta med seg retten som lunsj dagen etterpå, noe som blir gjort svært ofte hos oss
Smak til med limejuice og evt mer soyasaus. Server med ris. Her i huset pleier en god wok alltid å gå ned på høykant, og det gjorde også denne smaksrike woken jeg lagde etter inspirasjon fra "Trines mat"
Noen dager er det så godt å lage en enkel klassisk wok med masse grønnsaker og som smaker supergodt. Du kan bruke wokpanne, men aller helst bruker jeg en stor panne med høykant og finner ut at det er best til woking med induksjonsplate
Pakke ut, vaske klær, få seg en etterlengtet varm dusj med hårkur i håret. Jørgen slo på stortromma med hjemmelaget lasagne i går, og det var fest i munn skal jeg love deg
Legg kjøttsausen lagvis medpastaplater, og topp det hele med revet ost. Fremgangsmåte Stek karbonadedeig med grovhakket løk, finhakket hvitløk, et par skjeer tomatpuré, en boks hakkede tomater, en skje maizena rørt ut litt vann (det vil tykne kjøttsausen) og krydder
Lasagne er kjempegodt og jeg har laget opp gjennom årene flere varianter av denne retten, blant annet med aubergin istedet for pastaplater, men idag har jeg byttet ut pastaplatene med spelt lomper
¤ Skal du ha kjøttdeig, tilsetter du den sammen med løken og smuldrer den i panna mens den brunes. Denne retten er en nesten-lasagne, ingen hvit saus og ingen pastaplater
Den er laget på vanlig måte medpastaplater, men jeg har erstattet et par av platene med blomkål, og dessuten tilsatt gulrot i kjøttsausen for å booste grønnsaksinnholdet og smaken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.