søndag 1. april 2012. Helstekt svinefilet med basilikumrisotto. Svinekjøtt er et veldig anvendelig kjøtt. Det kan smakstilsettes med så mye forskjellig og kan både "jåles" opp og ned, det vil si både brukes til hverdags- og festmat
Når man følger en strikt diett er det ofte vanskelig å kombinere maten med resten av familien. Ofte spiser vi samme slags kjøtt og har forskjellig tilbehør til
Innbakt svinefilet til middag i dag, i enden på ei fryktelig hektisk uke. Jeg brukte (nok til 3). 1 indrefilet av svin ca 600 gramsalt, pepper3 plater ferdig butterdeig (fra frysedisken)150 gram bacon i terninger (smårettbacon)1 rødløkca 1 1/2 dl fløte1 ts tomatpurè2 egg1/2 ts tørket timianJeg valgte å lage 3 innbakte filetbiter, i stedet for en stor, denne gangen
Vi elsker rotmos. Den kan varieres i det uendelige med mange typer grønnsaker. Når du først får smaken på rotmos, vil du synes at potetmos i grunnen er ganske kjedelig
Dette er enkel og god middag, perfekt søndagsmiddag, men kan nytes på en hvilken somhelst dag. Renskjær svinefileten (indrefilet), smør et godt lag med pesto rundt hele fileten og pakk den inn i 4-5 serranoskinke-skiver
Jeg vil gjerne skryte av 15 åringen igjen, vel han har fylt 16 nå, men nå får jeg ikke lov til å ta bilder når han lager mat "jeg vil ikke på bloggen" får jeg beskjed om når jeg nærmer meg med kamera, denne retten fikk jeg lov å poste en gang i tiden, så denne blir
800 g svinefilet1 pk frosne spinatputer2 løk1 glass marinert fetaost Olje til stekingSalt og pepperOreganoPaprikapulverLegg spinat i en ildfast formSkjær fileten i skiver på ca 2 cm tykkelseKrydre fileten med salt og pepper, og brun i stekepanne 3-4 minutter på hver sideLegg filetene oppå spinatenSkjær løk i båter, og stek myke i pannenLegg løken rundt fileteneKnus fetaost, paprikapulver og oregano i oljen fra glassetFordel ostemassen oppå fileteneStek i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter 800 g svinefilet
Svinefilèt er deilig mørt og super enkelt å lage. Søker man på nettet etter oppskrifter er det bare å velge å vrake blant de utallige variasjoner som finnes
Rent kjøtt er godt og sunt, og for barn som trener er det bra og få i seg proteiner. Noen ganger lager vi denne enkle biffretten til hverdags, lettlaget mat på 10 minutter
Vi har slått oss løs hos vår lokale slakter, Solheim kjøtt, og kjøpt mør og fin indrefilet av okse. I dag har jeg servert den med en lilla rosépeppersaus, ovnsstekte potetbåter og broccoli