Om du liker det er det ikke noe problem, men jeg for min del synes at brød med kokossmak blir litt i kvalmeste laget – spesielt med salt pålegg som leverpostei eller salami
Pensle med egg og strø på valmuefrø. Legg på bakepapirkledd brett, og sett til heving i ovn på 50 grader i ca 30 minutter. Stek på 220 grader i ca 12 minutter
)Fant oppskrifta en eller anna plass på nettet,men huskar ikkje kar henne. Då har eg funne mine lavkarbovafler,desse var akkurat som 'vanlige' vafler, kjempegode
Det sies at det er veldig viktig med rett mengde væske i forhold til mel, og at man må være veldig nøye med så mye, men i min verden fungerer det å lage brød på slump usedvanlig godt
på lavkarbo. Ett nytt brød i dag,ganske likt Ingers lavkarbobrød frå Hjemmet. Ta ut og avkjøl på rist. Det er litt for likt til at det blir funnet opp på nytt 2 år etter. Ta det så ut av forma og steik vidare på ei rist,15-20 minutt ved 180 grader
Mannen og jeg spiste opp alle knekkebrødene på to dager så da var jeg nødt til å lage en ny porsjon. Havsaltet jeg har brukt er en sann fryd for ganen og det fortjener et eget innlegg en annen gang, men bare stol på meg at det er verdt hver eneste krone og at det anbefales på det varmeste
Men denne uken laget jeg lavkarbo brød, etter en oppskrift jeg har funnet på nettet. Noe av det som jeg synes kan være en utfordring i denne type kosthold er mangelen på brød
I går laget jeg glutenfri gjærbakst for første gang og de ferdige rundstykkene ble veldig gode. Form rundstykker og legg på et bakepapirkledd stekebrett
Etter oppfordring fra flere kolleger, prøvde jeg meg påglutenfritt no-knead-bread i går og i dag. Lurer du på fremgangsmåten, ta en titt på bloggen Mat på bordet
Man hører ofte om at noe smaker "typisk glutenfritt", det vil si tørr konsistens og pulversmak. Det tok litt tid fra jeg fikk vite at jeg hadde cøliaki til jeg fant fram til de virkelig gode oppskriftene på brød og rundstykker
Jeg fant en enkel oppskrift på siden til Tine og gjorde den litt om til min egen. Lagde hvitsaus slik anvist på pose men ersattet vann med fiskekraft fra fisken
Nå er ikke jeg akkurat på en lavkarbo diett, men visst en vil kose seg litt i hverdagen er det jo kjekt om kosen kan nytes med god samvittighet, ikke sant
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.