Mine Favoritter

Mine Favoritter

Kylling i leirgryte

Under flyttinga har jeg "funnet igjen" leirgryta mi. Ikke at den egentlig var borte, men den har vært lite brukt de siste årene

Svinekoteletter i leirgryte

En rett som ble nærmest improvisert fram i dag, og som blir litt forskjellig hver gang. Alt etter hva jeg har i huset, men i grove trekk er det på denne måten jeg lager denne
BRØD I LEIRGRYTE

BRØD I LEIRGRYTE

Om ikke alle har en leirgryte stående,så har har ihvertfall alle foreldre eller besteforeldreen gryte stående øverst på hylla å støve ned
Grovbrød i leirgryte

Grovbrød i leirgryte

1 stort og flott grovbrød. Brødet blir knallgodt med sprø skorpe og flott farge, litt mørkt. Bærre lækkert
Stort brød i leirgryte

Stort brød i leirgryte

Stekeovn 230 grader, 15 min til leirgryten og 40-45 min til brødet. 15 dl hvetemel + til utbaking1 pk tørrgjær2 dl sammalt grov rug1 dl havregryn1 dl sesamfrø1 dl solsikkekjerner1 ts salt2 ss olje8 dl lunken væske---HUSK Å LEGGE LEIRGRYTEN, LOKKET ÒG, I VANN I MINST 30 MINUTTER
Marokkansk-inspirert kylling

Marokkansk-inspirert kylling

Marokkansk-inspirert kylling. For mange år siden jobbet jeg sammen med ei marokkansk jente. En dag var vi alle invitert hjem til henne for å smake marokkansk mat, og det var utrolig mange gode retter

Svinestek i Römertopf / leirgryte, IKKE VEGETAR

1 - 1 1/2 kg svinestek. 1 ts karve. Salt og pepper. 2 løk. 2 hvitløksfedd. 2 tomater. 2,5 dl øl. Markt (bayersk). Svinestek er ikke billig mat, men jeg kommer definitivt til å lage dette igjen for dette var en hit
Elgstek i leirgryte

Elgstek i leirgryte

I går hadde vi elgstek til middag, det var så utrolig godt. Lettvindt og sunt. )Legg leirgryten i vann ett par timer før bruk
Kylling i leirgryte

Kylling i leirgryte

Du trenger. En leigryte (sett denne i vann på morgningen)1 hel kylling - Gni denne med pepper, salt og spisskummin1 søtpotet - skjær i biter1 squash - skjær i biter1 løk - del i 41 liten håndfull rosiner1 liten håndfull mandler1 kanelstang1 ts koriander1 ts spisskummin3 hvitløksfedd1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner