18 er det, som dere vel alle nå har fått med dere, lanseringsaften hos Cappelen Damm i Akersgata 47/49 i Oslo (se her). 18 er det, som dere vel alle nå har fått med dere, lanseringsaften hos Cappelen Damm i Akersgata 47
Som regel føretrekkjer eg ei skål med skogsbær framfor sjokolade eller ein annan dessert. Men av og til fristar det meir å eta ein dessert med blåbær i, eller kanskje til og med ei blåbærkake
Nydelig ostekake med fantastisk farge og smak. Rør sammen rømme, kremost, vaniljeekstrakt og sukrinmelis med en håndvisp eller blender, til du har en jevn og klumpefri masse
Den franske vaniljekremen "crème pâtissière" smaker nydelig sammen med friske jordbær, som blir ekstra søte og vakre når de glaseres med smeltet eplegelé
Oslo viser seg fra si beste side med sol og blå himmel fra morgen til kveld - en fin start på en ny epoke i livet med flytting til storbyen fra bygda, studiestart og en heilt ny kvardag
Neida, vi er ikke helt ferdige med blåbæra enda, men vi er på god vei. Jeg har enda noen justeringer til neste gang, men jeg vil likevel dele oppskriften med dere nå
Bland frysepulveret med sukkeret og ha det i blenderen. Om du liker hele bær i blåbærsyltetøyet kan du gjøre som barna mine, og mose bæra med et potetstapper, for så å røre inn sitron og sukker med frysepulver etterpå
Nå har jeg laget retter med dette ”vidundermelet” i alle kategorier på bloggen. Jeg syns det har vært en lærerik utvikling i bloggen min, forhåpentligvis også for dere
Her i huset spises blåbær som de er i sesongen, gjerne tredd på strå av små barnehender eller de fryses hele til smoothies, te og til å ha på pannekaka, søtet med yacon og stevia
Plasser en spiseskje med blåbær i midten av hver deigsirkel og legg en teskje sukker, og deretter samle alle endene av deigen i et sted og klemm forsiktig
"Galette aux cerises" er en fransk morellterte som har nydelig og sensuell smak. Enda bedre blir kaken om du serverer den med vaniljeis og kirsebærsaus
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.