andre retter av lam jeg anbefaler er lammekebab i pita – utrolig digg, og her benyttes restene fra lammelår eller lammestek med hasselback- poteter og lammesjy
Låret er helt, så det første jeg må gjøre er og sage over leggbeinet (sånn låret passer i ovnen) med en snekkersag eller lignende, og bruker en tynn skarp kniv til å skjære bort isbeinet, eller nøkkelbenet om du vil
De har lammelår nå som faktisk er små- ikke overmaipulerte bodybuilderlam med lår lengre enn en gaselles, og disse er sinnsykt mye mørere enn de vi er vant med å kokkelere med
Krydre med salt og pepper. Lammelåret ble rubbet med rubblandingen Lamb fra Nomu. Til dette serverte jeg fløtegratinerte poteter, fløtesaus og kokte grønnsaker
Bruk stavmikser for å få en jevn mos, og smak til med melk, salt, pepper, gressløk og smør. Hell deretter av kokevannet og bland inn en stor spiseskje smør
Til denne retten valgte jeg en skjønn blanding av gulrot, beter, mandelpoteter og rosenkål. Noe av det mest fantastiske med å dele hus med sviddå er at så snart kjøttet er i gang med sine svømmetimer så har kokken ganske så god tid til å forberede andre ting
Avsluttmed noen korn Maldonsalt, og smak på verdens beste grønnsaker. Sil deretter av skallene, smak til med sukker og kok inn til den blir mer som sirup
finhakk løk og hvitløk og surr det raskt blankt i bunnen av en kasserolle i litt smør. Denne gangen prøvde jeg en helt ny vri, med ripsbær og kalvefond
Sil gjerne sausen før servering, og montér med terninger av kaldt smør. Stikk så inn et steketermometer på den tykkeste delen av fileten, og legg den i en stekepose
Kuttes i passelige biter, hell over litt olje, havsaltog pepper. Ta lammelåret ut av langpannen. Servert med fløtegratinerte poteter, lammesaus og ovnsbakte grønnsaker ✿⊱╮✿⊱╮
Ha terningene avrotgrønnsaker i en ildfast form sammen med de skylte bønnene. -) Et godt tips er å skylle dem veldig godt på forhånd, da tar du bort noen av stoffene som kan skape magetrøbbel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.