Bankekjøtt er et stykke av oksekjøttet som har mye muskelfiber i seg og som ikke er av det møreste. Kjøttet er billigere enn andre deler av oksen, og egner seg godt til gryter
Vi spiser ribbe på juleaften og i år som i fjor blir det ribbe ala Hellstrøm. Ribben stekes sammen med grønnsaker som gjør ribben ekstra saftig og smakfull
Men det hjelper ikke alltid der heller, da jeg har opplevd at betjeningen i butikken har sett ut som om jeg har snakket gresk når jeg har spurt etter et kjøttstykke
Stek i ovn er ekte søndagsmiddag, mener jeg. Denne god saken hadde vi forrige søndag. Deler oppskriften i dag, kanskje noen får ett tips til helge kosen
Jeg har brukt godt mørnet ytrefilet av okse, men annet kjøtt kan brukes bare det er mørt. Brun litt av gangen, slik at kjøttet ikke blir kokt, men får en lett bruning
Kun kjøtt og grønnsaker med litt fløte. 2 Ingredienser 1 hjortesteik (eller annen steik) 4-5 sjampinjong 1 tomat 1-2 dl fløte Potetstappe 3 mandelpoteter 1 søtpotet 1 gulrot 1 dl fløte 1 ss smør Instruksjoner La kjøttet bli romtemperert på kjøkkenbenken ca 30 min før steking
Med gjester på besøk var dette en vellykket og smakfull lørdags middag. Du trenger. oksesteiksalt og pepperolivenoljehvitløk2 løkvannsmørSett ovnen på 160 grader
Brun kjøttet. Ha kjøttet tilbake sammen med gulrot og rør inn melet. Fyll med kjøttgryten. 250 g hvetemel150 g smør1 eggeplomme3-4 ss kaldt vann1 kg renskåret oksekjøtt i terninger1 stor hakket løk2 store gulrøtter i terninger2 hakkede hvitløksfedd2 ss hvetemel2½ dl kraft/buljong2 ts frisk timian eller 1 ts tørket1 ss Worcestershiresaus4 store poteter i terningersalt/pepper1 eggeplomme + litt melk til penslingSmuldre mel og smør. 1 kg renskåret oksekjøtt
Stek sopp og ha den i gryten sammen med kjøttet. Skjær løken i tynne skiver og hakk hvitløken, la løk og hvitløk få surre litt i smør/olje på stekepannen, tilsett tomatpure og la den få surre med et øyeblikk før du har alt over i kjøttgryten