Saftig og mørt langtidsstekt lammelår
josefinesmatgleder
josefinesmatgleder
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 65 grader, rosa kjerne inni ved 70 grader
  • . 4 kg lammelår (3 950 g)
  • 1 hvitløk med alle hvitløksfeddene (ca.13 fedd)
  • nykvernet pepper
  • maldonsalt
  • smør
  • 4 kjøttbuljongterninger
  • 1,5 L vann
  • 9. Ta fram og skrell alle hvitløksfeddene.
  • 12. Sett inn steketermometer på lammelårets tykkeste del (pass på at den ikke treffer benet).
  • 14. Når temperaturen har sunket til
  • 15. Mens lammelåret steker kan du forberede tilbehør
  • 17. Etter hviletiden skjæres lammelåret opp i passe stykker og serveres med tilbehør
  • 18. Ta vare på benet fra lammelåret og kok kraft på det senere. Det blir en nydelig kraft til f.eks. høstsupper eller gryteretter (Oppskrift på lammekraft kommer her).

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.