(Snakk med en mor eller bestemor dersom du ikke forstår de har garantert skoldet noen mandler til marsipan og kransekake) Legg de skoldede mandlene på et tørkepapir og forsøk å trekke det du kan av fukt ut av mandlene
Bland sukker, kanelog salt godt sammen, og ha det deretter opp i bollen med mandlene. Mine brente mandler er krydret medkanelog et lite hint av vanilje
Mattilgangen var vel relativt knapp, og man måtte trylle godt med det man hadde. Jeg tror det hele startet med min mormor Josefine som kom til Norge fra Ungarn rett etter krigen
Ta dette helt med ro og fortsett å røre til sukkeret igjen smelter. Når sukkeret har smeltet har du over smør, salt ogkanel, rør til smøret er smeltet og alt er blandet godt sammen
Men denne gangen brukte jeg kanelogsukker i fyllet og serverte kaken varm med litt smeltet smør. Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og dra kaken over på et kakefat
I dag har jeg laget en nydelig og enkel rabarbrasuppe, med rund smak av brunt sukkerogkanel. Server varm eller avkjølt med en god klatt seterrømme og et dryss kanel
Deretter har jeg tilsatt en miks av mandler, havsalt, meierismør og noen dråper med karamellessens. Når massen er kuletestet og godkjent, har du i karamellessens og skåldede mandler i den form du valgte
1. 9. 0. 2. 5. S. ø. t. e. ,. v. a. r. m. n. d. p. l. u. f. i. s. h. o. g. k. å. K. b. O. y. I. ♥. (. ). j. T. F. R. B. H. c. V. /. 3. D. °. C. M. J. L. E. -. w. P. æ. 4. G. N. 7. ☺. ️. *. r l. d l
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.