Laks og trøffelmajonestartar på blini
Hjemmekokklauget
Hjemmekokklauget
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 350 gram siktet hvetemel 450 ml helmelk 2 egg ½ ts salt 1 ts sukker ½ ts tørrgjær 1 ts bakepulver 30 gram smeltet smør Smør til steking Instruksjoner Bland alt det tørre i en bolle. Pisk egg og melk i en annen bolle. Ha det tørre i det våte, bland til du har en slett røre men ikke lengre. Rør inn smøret. La røren stå å svelle i en halvtime. Varm en stor steikepanne på medium varme. Smelt litt smør i pannen, bruk en spiseskje røre pr blini. Stek bliniene til det begynner å danne seg bobler på oversiden. Snu og stek på andre siden. 3.1.09
  • 1 ts dijonsennep, romtemperert 1-1½ dl trøffelolje, romtemperert 1 spiseskje sitronsaft Salt Pepper Instruksjoner Trøffeløljemajones Skill egget og ha egg, sennep, salt og pepper i en bolle. Rør sammen. Ha i trøffeloljen. I begynnelsen skal du kun ha i et par dråper i slengen. Rør oljen godt inn mellom hver speing. Når majonesen begynner å tykne, kan du tilsette litt mer olje av gangen. Ha i sitronsaften. Denne majonesen skal smake mye av alt. 3.1.09
  • 250 gram laksefilet 1 spiseskje trøffeloljemajones Salt Pepper Sironsaft Instruksjoner Skjær laksefileten i tynne strimler, og skjær strimlene i biter. Bruk kniven og hakk til du er førnøyde med konsistensen. Husk å stoppe før du har en fiskefarse! Ha den hakkede laksen i en bolle. Tilsette en spiseskje med majonesen og bland godt. Smak! Trenger du mer salt eller syre? Ha clingfilm over. Legg den helt ned på tartaren slik at det ikke kommer luft til, og sett den i kjøleskapet til du skal legge opp. 3.1.09

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.