10 minutter
Hvis krabben allerede er kokt dampes den lett i
5 minutter
Mens den damper hakker du opp litt hvitløk og fersk ingefær
400 gr
renskåret kongekrabbe, kajennepepper, litt matolje, 2 modne avokado, 1ss crème fraiche, 1/2 fedd hvitløk, saft av 1 sitron, 2 plommetomater, 1 ss finhakket gressløk, 2 ss søt soyaolje, 2 ss brunet smør, salt og pepper.
Neste gang jeg skal ha gjester vet jeg i alle fall hva som skal stå på menyen. Inspirert av en oppskrift i Lise Finkenhagens bok -fredag hele uken, og en saus jeg ofte lager til kamskjell, ble denne kongekrabbe-retten til
Det er ihvertfall ikke noe hverdagskost, hvis man skal tenke på prisen, men vil du virkelig ha en god forrett eller en liten koserett, så prøv denne her, grillet med krydder smør og lime majones
Det er kun klørne som spist påkongekrabben, ikke selve kroppen. Del krabben på langs med skallet på (Hvis du får til, hvis ikke får du bruke Edel trikset, som nevnt ovenfor)
Det er kun klørne som spist påkongekrabben, ikke selve kroppen. Serveres med godt brød, smør og gjerne hjemmelaget majones, som du finner oppskrift på her -eller aioli, oppskrift her
H. v. i. s. d. u. –. o. m. e. g. f. å. r. n. b. ø. t. l. a. p. (. h. ). ,. j. N. k. F. 1. D. S. T. /. y. 2. M. K. B. L. U. R. G. c. V. 0. 6. -. E. 3. A. w. t g
Klipp klørne i to på langs med en saks. I denne retten har jeg gratinert kongekrabbe med blåmuggost og vårløksmør og servert med en frisk salat og glutenfrie fine rundstykker med restene av vårløksmøret
Selv om det regner, finn frem smilet, styr tankene inn på den positive kanalen og la denne uken bli bra Det blir aldri noe bedre enn hva du gjør det til selv
Dampkok kongekrabbenepå rist i en stor kasserolle i noen minutter. Hvis du – som meg – får en bøtte med disse levert gratis på døre (det er helt sant), bør du ha en plan for hvordan du tilbereder de på best mulig måte
Jeg lærte dette på en krabbe restaurant i Sør Korea for noen år siden. I dag koste vi oss med kongekrabbe og under her skal jeg vise hvordan du enkelt fjerner skallet fra kjøttet med enkle inngrep
Jeg vil påstå du kan droppe hele kryddersmøret om du kun har margarin å lage det av. Kongekrabbe med hjemmelaget nydelig smør til å marinere krabbe klørne i
Da er det ny uke, og jeg er helt sikker på at mange stresser med forbredelser til jul. I dag tenkte jeg å vise dere et alternativ på hvordan du kan tilberede denne nydelig fisken
Jeg har ofte latt den heve i flere timer, og pizzabunnen blir like god, om ikke bedre. Noen vil kanskje synes det er negativt at man trenger lang tid for å lage denne bunnen, men jeg foretrekker å gjøre litt av gangen, og bare la deigen stå på kjøkkenbenken og godgjøre seg
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.