Ingenting slår ferske kamskjellfraHitra. Stekesjyen frakamskjellene. Kamskjell skal egentlig serveres med en rå kjerne, og blir som seig gummi hvis du steker de for lenge
Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetning og er røket på tradisjonelt vis, med røkekammer og treflis
Bland soyasaus, hvitløk og saften fra en sitron i ei gryte. Til forrett hadde vi kamskjellog det er jo bare så godt sammen med den salte soyasjyen og den milde, gode blomkålpurèen
La reker, jeg brukte rå Vannameireker fra Sør-Vitenam ogkamskjell tine i kjøleskapet i ett døgn, tørk godt av dem på tørkepapir eller i ett rent kjøkkenhåndkle
Server stekte kamskjellmed saus over, og asparges og salat ved siden av. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir
I dag serverer jeg asparges medsoyasmørog smilende egg til lunsj - det smakte aldeles nydelig. Tørk av stekepannen og hell smøret tilbake i pannen uten at grumset på bunnen av smøret blir med
✿⊱╮✿⊱╮ Kamskjell. Varm opp uten å koke og tilsett friske urter helt til slutt. Sil av og kjør glatt med en stavmikser, ha i 2ss fløte og ca. 6 ss smør, smak til med salt og pepper. Stek kamskjellene, 2 min. på sterk varme, ta pannen av plata, tilsett mye smør, snu kamskjelleneog la de ettersteke ytterlige 2 min. 2 min på sterk varme, ta pannen av plata, tilsett mye smør, snu kamskjelleneog la de ettersteke ytterlige 2 min
Server kamskjellenemed soyasausen, syltede tomater og pynt med noen blader koriander. Kamskjell er nydelig, og kan tilbredes på mange forskjellige måter
Forrige uke fikk jeg en hendvendelse fra Adressa som ønsket et intervju om temaet blogging. Ellers vil det salte fra soyasausen ødelegge de gode smakene fra urtene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.