Og en agurksalat med fersk ingefær gjør ikke retten mindre spennende. (Dersom ovnen ikke har bare overvarme, kan du bruke det minste grillelementet, som de fleste nye ovner har
Ferdig marinert kalkunfilet steikes i rundt 30 minutter pr. Når den er nesten ferdig, tar du den ut og lar den hvile i rundt 15-20 minutter, før den skjæres opp
Skru ned temperaturen til miminum. Tørk av kalkunen. Hell vann over kalkunen underveis i stekingen. La småkoke i 5 minutter så melsmaken blir borte. Gni så inn kalkunen med smeltet smør, ca 100gr. Stee stekeovnen på 170 grader og legg kalkunen på en rist. Når steketiden er over lar du kalkunen hvile i 20 minutter før du skjærer den opp
Claus sin yndling er iallefall den nye magre kesam "dressingen" min. Jeg bare mixer og trikser litt med krydder oppi også smører det over kalkunen, yummi
kalkunhals (valgfritt). Sett løk og gulrot i en stor panne med kalkun halsen (valgfritt). Strain å fjerne grønnsaker og kalkun, deretter tilbake væsken i pannen
Inn i oven sammen med kalkunen. 220 grader i 40 minutter. Og da trenger du egentlig ikke å gjøre noe mer før det har gått 40 minutter og du kan ta kalkunen ut av oven. Mens den hvilker i 10 minutter. Kok opp 1/2 flaske rødvin og la pærene koke 1-2 minutter på hver side. - Desiree 220 grader i 40 minutter. 1-2 minutter på hver side
Legg kalkunen i aluminiumsfolie, hell over hvitvinen og dekk folien over. Jeg marinerte den med harissa og urter, og dampet den med hvitvin i aluminiumsfolie
Kalkunkraft med portvin er helt i toppsjiktet av mine yndlingslukter. Det er løk, gulrot, selleri og hvitløk surret i smør sammen med innmaten fra kalkunen
Denne kalkunen forberedes helt annerledes enn slik du vanligvis gjør med saus og poteter. Du kan fritere i en jerngryte og få kalkunbitene ordentlig crispy eller bruke kun noen spiseskjeer olje til å steke i stekepanne, men da blir de ikke like sprøe
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.