Mine Favoritter

Mine Favoritter
Ovnsbakt kveite med løksaus og tilbehør!

Ovnsbakt kveite med løksaus og tilbehør!

Jeg har litt lyst til å dele en oppskrift med dere, en rett vi hadde for ikke så lenge siden og som jeg kommer til å lage flere ganger for det var så godt

Tradisjonell lammestek

Noen ganger er det enkle ofte det beste, som f. eks når man skal ha lammestek. Jeg fikk omsider med meg farmors lammestek-oppskrift fra mamma og vi ble veldig fornøyde med resultatet
Tips til lavkarbobrød

Tips til lavkarbobrød

Her er noen tips til lavkarbobrød som fåes kjøpt i butikk.  . Lavkarbobrød – bakemiks. Inneholder 1 gram karbohydrater pr
Tagine med oksekjøtt

Tagine med oksekjøtt

Lovely.  . Dette er en oppskrift for deg som har tagine, den marokkanske gryta du kan bruke rett på plata
6. desember – juletapas

6. desember – juletapas

Det blir mange store og små selskabeligheter i desember. Det er viktig å ikke bli lei julematen før jul, så da kan man jo kanskje servere julemat som “juletapas”
Lammekarri gryte

Lammekarri gryte

 400 gram lammekjøtt - skjært i ganske små biter 1 grønnsaksbuljong + 2dl varm vann å røre ut i 1 løk - finhakket 2 ss solsikkeolje 2 små søtpoteter - i små biter 1 ts gurkemeie 2 ts malt spisskummen 4 ts malt Koriander litt cayennepepper 1 kinesisk hvitløk - presset 4 ss tomatpure 1 boks kikerter - skyll godt av vannet grønne bønner 2 dl naturell youghurt -Stek løk i en gryte på middels varme i ca 7 minutter, så skrur du opp varmen litt og tilsetter kjøttet
Oppskrift på gulrotkake evt gullerotkake ;)

Oppskrift på gulrotkake evt gullerotkake ;)

Oppskriften hadde sin opprinnelse etter søk jeg gjorde i google etter oppskrifter på gulrotkaker, så plukket jeg meg ut den jeg likte best sammensetningen på som passet best mine egne formål
Hjemmelaget knekkebrød..

Hjemmelaget knekkebrød..

Disse knekkebrødene er fantastisk gode - og utrolig nok sunne. Perfekte både med pålegg til frokost eller som snacks på kvelden
Glutenfri brunsaus

Glutenfri brunsaus

Det er begrenset hva man kan finne av posesauser når man skal ha både glutenfri og vegansk versjon. Heldigvis kan man enkelt lage brunsaus fra bunnen med bokvetemel
PINNEKJØTT I LEIRGRYTE OG KÅLROTSTAPPE

PINNEKJØTT I LEIRGRYTE OG KÅLROTSTAPPE

Å koke pinnekjøtt i leirgryte er utrolig smart. Kjøttet beholder saftigheten og koker ikke tørt. Sett gryten med kjøtt i ovnen og la den bare stå der i 2-3-4 timer, alt etter hvor høy temperaturen er
Sjølvaste ribba

Sjølvaste ribba

No er det like før den store kvelden, då ribba med tilbehør skal på bordet. Eg prøver å vere prinsippfast, men gong på gong vert eg overstyrt
Rekedressing

Rekedressing

Rekens bestevenner er loff, sitron og den evinnelige tubemajonesen. Men nå har det kommet en ny gutt i klassen, som forandrer alt
Kålrotstappe.

Kålrotstappe.

Kålrotstappe smaker godt ved siden av salt kjøtt og flesk, eller spekesild. Kan brukes ved siden av mange andre retter også både av kjøtt og fisk
Sukkerfri eplekake

Sukkerfri eplekake

Det er mange som mener at sukkerfrie og "sunnere" kaker ikkje smaker noe godt. Men det trenger ikkje å være tilfellet, denne eplekaka er saftig og god med god samvittighet
Potetstuing

Potetstuing

500 g poteter. 3 ss hvetemel. 4 dl melk. 1 ss margarin. salt. pepper. 1/3 hakket purre. gressløk eller dill.  Rør melk og mel klumpfritt
Marsipankake

Marsipankake

4 egg150 g sukker150 g hvetemel1 ts bakepulver5 dl kremfløteet par dl friske eller frosne bringebær rørt med litt sukker50 g hakkede valnøttermarsipanlokkPisk eggedosis av egg og sukker
Molter!

Molter!

I dag har vi vært ute og plukka molter.   Har aldrig plukka molter før, det var liksom alltid mamma sin oppgave, ikke syns jeg det var morro heller
Nyttårsmeny 2014 ♫

Nyttårsmeny 2014 ♫

Mange har allerede begynt og søke på 'Nyttårsmeny', dette forslaget til årets siste måltid. kommer derfor allerede på Luciadagen, så dere kan planlegge menyen i god tid
RØDKÅL ER GØTT

RØDKÅL ER GØTT

Rødkål er skikkelig gøtt. Og veldig enkelt å lage. Følger du denne oppskriften så har du ikke lengre noe unnskyldning for å kjøpe ferdig i butikken
Riskrem

Riskrem

På søndag tjuvstartet jeg jula en smule. Det ble riskrem med kirsebærsaus til dessert. Jeg glemte å ta bilder, men har lånt et illustrasjonsfoto fra Google
Havreruter med nøttemarengs

Havreruter med nøttemarengs

06. 10. 2014. Dette er en lettlaget langpannekake som passer godt som hverdagskake nå på høsten. Kombinasjonen av havre, hasselnøtter og marengs smaker veldig godt