Jeg har litt lyst til å dele en oppskrift med dere, en rett vi hadde for ikke så lenge siden og som jeg kommer til å lage flere ganger for det var så godt
Noen ganger er det enkle ofte det beste, som f. eks når man skal ha lammestek. Jeg fikk omsider med meg farmors lammestek-oppskrift fra mamma og vi ble veldig fornøyde med resultatet
Det blir mange store og små selskabeligheter i desember. Det er viktig å ikke bli lei julematen før jul, så da kan man jo kanskje servere julemat som “juletapas”
400 gram lammekjøtt - skjært i ganske små biter 1 grønnsaksbuljong + 2dl varm vann å røre ut i 1 løk - finhakket 2 ss solsikkeolje 2 små søtpoteter - i små biter 1 ts gurkemeie 2 ts malt spisskummen 4 ts malt Koriander litt cayennepepper 1 kinesisk hvitløk - presset 4 ss tomatpure 1 boks kikerter - skyll godt av vannet grønne bønner 2 dl naturell youghurt -Stek løk i en gryte på middels varme i ca 7 minutter, så skrur du opp varmen litt og tilsetter kjøttet
Oppskriften hadde sin opprinnelse etter søk jeg gjorde i google etter oppskrifter på gulrotkaker, så plukket jeg meg ut den jeg likte best sammensetningen på som passet best mine egne formål
Det er begrenset hva man kan finne av posesauser når man skal ha både glutenfri og vegansk versjon. Heldigvis kan man enkelt lage brunsaus fra bunnen med bokvetemel
Å koke pinnekjøtt i leirgryte er utrolig smart. Kjøttet beholder saftigheten og koker ikke tørt. Sett gryten med kjøtt i ovnen og la den bare stå der i 2-3-4 timer, alt etter hvor høy temperaturen er
Denne retten passer både til hverdag og fest. Torsk. ca 150 gr pr pers. Smør. Salt og pepper. . Start med å legge fisken på et fat og strø over rikelig med havsalt på begge sider
Det er mange som mener at sukkerfrie og "sunnere" kaker ikkje smaker noe godt. Men det trenger ikkje å være tilfellet, denne eplekaka er saftig og god med god samvittighet
4 egg150 g sukker150 g hvetemel1 ts bakepulver5 dl kremfløteet par dl friske eller frosne bringebær rørt med litt sukker50 g hakkede valnøttermarsipanlokkPisk eggedosis av egg og sukker
Mange har allerede begynt og søke på 'Nyttårsmeny', dette forslaget til årets siste måltid. kommer derfor allerede på Luciadagen, så dere kan planlegge menyen i god tid
På søndag tjuvstartet jeg jula en smule. Det ble riskrem med kirsebærsaus til dessert. Jeg glemte å ta bilder, men har lånt et illustrasjonsfoto fra Google
06. 10. 2014. Dette er en lettlaget langpannekake som passer godt som hverdagskake nå på høsten. Kombinasjonen av havre, hasselnøtter og marengs smaker veldig godt