Middagstips: Ferske vårruller med reker, mango, vårløk ++ (wraps - en sosial "plukke-mat")
Rusa på livet!
Rusa på livet!
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 pk rispapir
  • 1 pk minimais
  • 1 pk vårløk
  • 1 agurk
  • 1 moden mango
  • 500 g rensede rekerulike sauser (sweet chilli, soya, østersaus ++) Du kommer til å trenge en del skåler, så finn frem de du har i skapet først sammen med ingrediensene. Jeg kjøpte 1,5kg frosne reker som jeg tinte på et stekebrett under plast fra morgningen av (cirka 6timer) . Jeg satte min samboer og middagsgjest i sving med rensingen (les: husk at det blur mye mindre reker i vekt når du renser av skallet så beregn gjerne litt ekstra) imens jeg kuttet opp resten av ingrediensene som skulle brukes i wrapen. Kutt alt i staver, ganske tynne staver, ettersom de skal i fint rispapir som lett ryker. Kunsten er egentlig å pakke små vårruller med litt av alle ingredienser og deretter pakke de tett slik at rispapiret ikke ryker. Om du ikke skjønner hvordan dette gjøres se videre her.Kok opp vann og ha det over i en stekepanne. Du dypper da tørt rispapir i varmt vann i 20-30 sek til det bløtes opp. Løft forsiktig opp rispapiret og legg det flatt på tallerknen klar til pakking av fyllet.Du ser så vidt papiret her - det blir helt gjennomsiktig. Pakk reker, mango, vårløk og lignende inni og rull sammen. Du kan enten dyppe denne vårrullen i sausene i egne skåler eller du kan fylle wrapen direkte med ønsket saus.Dette er en spennedne og litt annerledes måte å spise middag på. Det tar kanskje litt tid og du tror kanskje dette ikke kommer til å mette. Men tro meg etter 6-8 slike så blut du METT! Dette er mager og god mat som du selvsagt kan variere etter eget ønske med både fyll og sauser.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.