500 g
rensede rekerulike sauser (sweet chilli, soya, østersaus ++) Du kommer til å trenge en del skåler, så finn frem de du har i skapet først sammen med ingrediensene. Jeg kjøpte 1,5kg frosne reker som jeg tinte på et stekebrett under plast fra morgningen av (cirka 6timer) . Jeg satte min samboer og middagsgjest i sving med rensingen (les: husk at det blur mye mindre reker i vekt når du renser av skallet så beregn gjerne litt ekstra) imens jeg kuttet opp resten av ingrediensene som skulle brukes i wrapen. Kutt alt i staver, ganske tynne staver, ettersom de skal i fint rispapir som lett ryker. Kunsten er egentlig å pakke små vårruller med litt av alle ingredienser og deretter pakke de tett slik at rispapiret ikke ryker. Om du ikke skjønner hvordan dette gjøres se videre her.Kok opp vann og ha det over i en stekepanne. Du dypper da tørt rispapir i varmt vann i 20-30 sek til det bløtes opp. Løft forsiktig opp rispapiret og legg det flatt på tallerknen klar til pakking av fyllet.Du ser så vidt papiret her - det blir helt gjennomsiktig. Pakk reker, mango, vårløk og lignende inni og rull sammen. Du kan enten dyppe denne vårrullen i sausene i egne skåler eller du kan fylle wrapen direkte med ønsket saus.Dette er en spennedne og litt annerledes måte å spise middag på. Det tar kanskje litt tid og du tror kanskje dette ikke kommer til å mette. Men tro meg etter 6-8 slike så blut du METT! Dette er mager og god mat som du selvsagt kan variere etter eget ønske med både fyll og sauser.
Bortsett fra kylling og reker, som stekes lett, er resten av ingredienseneferske og knasende sprø. Som tidligere nevnt, er vårrulleren schlager i husholdningen
Server med sauser du kan duppe vårrullene i. Januar er her med blanke ark og fargestifter til og skaper et akutt behov for å holde seg unna alt jeg syns er gøy
Denneuken var det mye lekkert i boksen, og vi har testet ut en rett allerede - nemlig supperetten. Vi har som jeg har nevnt tidligere abbonert litt på "Godt Levert", og denneuken mottok vi Original pakkenmed oppskrifter fra Trines Matblogg
Heldig for oss hadde vi tatt vare på noen reker vi brukte før påsk i fryseren, så det var ikke noe problem å ta opp "ferske" reker og bruke disse i suppa
Jeg steker kjøtt med litt krydder - timian eller oregano. Ostesausen er laget på en bunnjevning av en hvitsaus, hvor smeltet smør og litt hvetemel røres sammen og deretter spes ut med ekstra lett melk
Det där med vegetariskt var ju inte så himla enkelt. Har googlat en hel del på vegetariskt och scrollat massor av sidor men det är inte mycket som är "ååh, det där låter gott"
Wraps kan serveres med kjøtt, laks eller kylling, du kan bruke masse salat, grønnsaker og frukt og en god saus eller tzatziki og coleslaw smaker ekstra godt i en wraps
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.