Lager du for eksempel en stor porsjon albondigas – spanske kjøttboller, kan det i tillegg til å bli en krydret og heftig tapaskveld, også bli en italiensk aften med en deilig bolognesesaus til pastaen
Kjøttboller i tomatsaus med "futt" og mye smak. Deilig til tapasbordet. Kjøttbollene. 500 gr karbonade100 g loff3 hvitløksfedd1/2 rød chili3 sjalott løk2,5 dl melk3 eggsalt og pepperKjør loff, hvitløk, chili, løk og melk i en kjøkkenmaskin, til en jevn masse
Dette er knallgode kjøttboller, saftige, godt krydret og med en nydelig tomatsaus. Mange synes tomatsaus er litt vanskelig og arbeidskrevende og tyr ofte til en posesaus - godt det også men hjemmelaget tomatsaus er i grunnen ganske rask å lage og bedre og sunnere, det krever en del ingredienser, men har man alt i hus går resten ganske greit
Dette er en litt annen oppskrift enn presentert tidligere. Se her. Til 5-6 personerca. 35 små kjøttboller2 skiver (lyst) skorpefritt brød legges i vann 400 g kjøttdeig/karbonadedeig2 egg1 finhakket hvitløkfedd 1 ss persille finhakket1 ss basilikum finhakketsaltpepperSaus
albondigas (spanske, små kjøttboller) eller lag små, krydede kjøttkaker selv av 1/2 pk. albondigas (spanske, små kjøttboller) eller lag små, krydede kjøttkaker selv av 1/2 pk kjøttdeig
Mer spansk kan det ikke bli - albondigas med patatas con alioli. Oppskrift på albondigas ser du HER. Du kan også søke på albondigas på bloggen så kommer det opp flere oppskrifter
Opprinnelsen til tapas er fra Spania der de fikk snacks til vinen eller cherryglasset. Tapas kommer fra det spanske ordet tapar som betyr å "dekke over" eller "dekke til"
Menyen til 6 damer bestod av- Albondigas (spanske kjøttboller i tomatsaus)- Focaccia med oliven og soltørkede tomater- Salte mandler- Saltkokte poteter- Hjemmelaget aïoli- Chorizo (kjøpes ferdig, varmes)- Bacondadler (16 stk)- Serranoskinke- Manchego- Cantaloupemelon- Marinerte artisjokker (ferdigkjøpt og ikke verdt pengene)Manchego, cantaloupemelon, serranoskinkeDet ble mer enn nok mat til at Alex fikk middag også, så antar at porsjonene holder til 7-8 stk også. AlbondigasAlbondigasKjøttbollene (alá Stiansen)400 g karbonadedeig1 ss hvetemel 2 egg0,75 dl vann1 ts rosmarin1 ts timian1 fedd hvitløk, finhakket1 ss salt1 ss chili u
papas arugadas con mojo, patatas bravas, tapenade, albondigas, aioli og hotte scampi i tillegg til stekt chorizo, oliven, manchego ost og serrano skinke
Spicy albondigas i paprikasaus. Midt oppi eksamensstyret til kjæresten og julebordsesongen på jobben min, er det viktig å virkelig nyte den lille tiden vi har sammen om dagen
Albondigas - Kjøttboller i tomatsaus. Kok opp vann med rikelig med salt og litt sukker. Legg i aspargesbønner og kok i 1 min, hell av kokevannet og skyll iskaldt vann, gjerne tilsatt isbiter
Lag små albondigas med hendene, på størrelse med en 20-krone. 4 porsjoner. Det blir ca. 30 albòndigas. 1 pk kjøttdeig 400 g2 loffskiver uten skorpe bløtes i vann 1 ts salt1/2 ts pepper 1 ts garam masala2 hvitløkfedd, finhakket3-4 ss kaldt vann, mer
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.