Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 11 Oppskrifter
Mine Favoritter
Røykt laks, dag 1

Røykt laks, dag 1

Nå skal jeg lage en liten serie der jeg forteller hvordan jeg røyker laks, dag for dag. Jeg starter med den første dagen når jeg får en haug med laksefileter som skal røykes

Lefsekling uten poteter (Telemark)

Kok dette opp, ha i hvetemel til det blir en stiv grøt, avkjøl denne grøten til den er kald. Ta så mer mel i grøten så den blir lett å kjevle til tynne lefser
Lefsekling fra Telemark bakt i Bergen....

Lefsekling fra Telemark bakt i Bergen....

Julen omkranser oss med sin lune stillhet,og i førjuls-tiden passer det godt å bake lefse. Denne lefsen var enkel å få til, og kan derfor anbefales

Landbrød

Dag 1. 1. Bland alt det tørre i et stort tretrau eller annet kar som passer til formålet. 2. Varm smør eller olje, sirup og vann til 37°C og rør ut gjæren i litt av væsken
Passe grovt

Passe grovt

Vi har blitt hekta på vedfyrt bakst. Skorpen blir noe helt for seg selv. For ikke å snakke om duften under stekingen

Focaccia med tomat og rosmarin

Vi skal på fest laurdag kveld, det var eg overtydd om. Eg sette ein focacciadeig, og ringte til vertinna for fortalte at eg ville ta den med

Porsjonspizza på grillen

I dag har vi vært velsignet med nok en herlig dag her i Haugesund. Når solen skinner tar vi gjerne middagen på terrassen
PIZZASTEIN

PIZZASTEIN

Ønsker du at pizzaen du lager hjemme skal få en tynn og sprø bunn. Det er ganske få av oss som har en steinovn hjemme på kjøkkenet
Pizza i "steinovn"

Pizza i "steinovn"

Pizza kan lages i mange varianter - og i dag har jeg laget en porsjonspizza stekt på bakestein. Det gir en sprø og tynn bunn, og bruk det fyllet du selv ønsker