Alle elsker prinsessekaken. Dette er nemlig kaken som passer for store og små uten unntak. Kaken er laget på gjærdeig og fylt med godsaker som vaniljekrem og deilig smørkrem
Klar smøret. Dette gjøres ved å smelte det sakte og deretter skumme av melkeproteinene på toppen, før det helles forsiktig over i en annen gryte uten at bunnfallet blir med
Dette er en deilig liten vårlig forrett, men litt arbeidskrevende hvis du skal ha mange til bords. Når arbeidet er gjort og maten servert er det verdt strevet
Hollandaise er en nydelig fiskesaus. Jeg tilsetter gjerne litt gressløk, det hever smaken noe. Og den passer fantastisk godt til feks dampet eller kokt isgalt
Moussaka er en tradisjonell gresk rett med etterhvert godt fotfeste også i Norge. Grekerne bruker som oftest lammekjøtt, men her til lands er det nok malt kjøttdeig fra okse som er mest brukt
Når jeg nå poster hvordan jeg lager yoghurt må jeg komme med en stor advarsel til alle som mener at all melkemat skal pasteuriseres og da i særdeleshet yoghurt på grunn av noen skumle bakterier som jeg ikke er redd for
Vel, meksikansk og meksikansk. strengt tatt vet jeg fint lite om dette er noe meksikanerne selv spiser noe særlig ofte, men gryten har i det minste en del meksikanske elemener i seg, som chili,jalepenos, fersk koriander og cumin