FacebookTwitterTumblrPinterestE-postMerPocketGoogleRedditLinkedInSkriv utLik dette. Dobbel porsjon med saftig og frisk grillsalat med tre melontyper, mozzarella og frisk basilikum
1 kurv cherrytomater, helst gule hvis man får tak i2 godt modne mango2 avokado1/2 rødløk1 pk babyspinat1 pk red rhubarb, kan også bruke ruccolanoen blader frisk basilikum1 boks mozzarellakuler1/2 ss havsalt1 dl gresskarkjernernykvernet pepperDressing
500 g hodekål, fint med fersk kål nå1/2 rødløk4 ss hakket flatpersille, eller vanlig persille hvis man ikke får tak i flatpersille1 ts salt1/2 dl eddik1/2 dl olivenolje1 ss sukkerkvernet pepper etter smak
Entrelac hekling er det samme som tunisisk hekling. I fjor prøvde jeg å lære meg entrelac hekling. Man starter med to firkanter som tilslutt utgjør midten, og jobber seg rundt i runder
Harissa er en tunisisk chilipasta som brukes mye i nord-Afrika. Za’atar og sumak er henholdsvis en krydderblanding og et krydder fra Midt-Østen som begge er svært vanlige i disse områdene
1000-1100g kveitemjøl. Steik på 200 grader, nederste i ovnen, i 25-30 minutt. 1000-1100g kveitemjøl. Då er vi begynt med juleforberedelsane her på Løvbakken og først ut i år er dei tradisjonsbundne julebrøda
Det behøves bare en halv liter blader, det er gratis og kan geeke opp en herlig marokkansk eller tunisisk rett, brukes til gelé, som smakstilsetning i drinker og desserter, og ikke minst i kaker
Harissa er en tunisisk chilipasta som er utbredt over hele nord-Afrika. Selv om det meste her på bloggen kan lages med ingredienser som kan kjøpes på et helt vanlig norsk supermarked er det jo en gang sånn at til maten jeg lager bruker trengs det av og til ingredienser som er typiske for Midt-Østen og Tyrkia som dessverre ikke er så godt kjente i Norge
Tunisisk spesialitet, men brukt over hele Nord-Afrika. Harissa er en chilipaste bestående av pipi-piri chili (gjerne andre chilityper også) og olivenolje
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.