-. -. B. r. ø. d. e. t. l. a. g. p. å. k. u. n. f. ,. v. i. b. h. s. o. j. D. m. y. æ. /. (. ). I. A. T. 1. 8. 0. 4. 5. J. “. c. ”. M. N. w. R. H. q. ♥. 7. 9. 2. 6. 3. S. F. L. V. d l
Denne oppskriften er så enkel og rask at selv den travleste kan fylle fryseren med hjemmelaget, glutenfrittbrød - for så å varme opp skiver i mikroen etter behov
Ellers har jeg alltid et Fria-brød liggende i fryseren som jeg tar frem når det trengs. Jeg har fått noen spørsmål angående glutenfrittbrød i det siste
-). Ei langpannekake med sjokolade. Egg og sukker piskes godt til skikkelig eggedosis, smelt smøret og bland i kaffen, rør det tørre sammen og rør inn i eggedosisen vekselsvis med smør- og kaffeblandingen
100g linfrø100g kokende vann(Hell vannet over frøene)1 pk schar fiberbakst mørk1/2 pk schar mix b 2 ss fiberhusk4 ss pofiber1,5 ts salt2 ts bakepulver1pk tørrgjær200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam og quinoa)(Bland alt det tørre og tilsett)1800g kaldt vann250g oljeEventuelt 1ss honning(Ha i linfrøene og elt deigen)Fordel i 3 smurte 2l-former. Sett formene i ovnen på 50 grader og la heve til brødene akkurat når over kanten på formene. Husk å la brødene avkjølte HELT før du kutter (minst 2-3 timer) kutter du for tidlig blir de 'rå'
Da måtte jeg prøve å bake nytt brød. Luftig, saftig og ingen kan se at dette er glutenfritt. 100g linfrø100g kokende vann(Hell vannet over frøene)1 pk schar fiberbakst mørk1/2 pk schar mix b 2 ss fiberhusk4 ss pofiber1,5 ts salt2 ts bakepulver1pk tørrgjær200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam og quinoa)(Bland alt det tørre og tilsett)900g kaldt vann800g kald melk200g olje150g kesamEventuelt 1ss honning(Ha i linfrøene og elt deigen)Fordel i 3 smurte 2l-former. Sett formene i ovnen på 50 grader og la heve til brødene akkurat når over kanten på formene. La brødene hvile på rist i minst 3 timer før du kutter brødene
Dette glutenfrie brødet er smakfult og saftig og skal i barnas matboks i morgen. Du kan velge hvilke grønnsaker du bruker - jeg hadde eple og gulrot i dag, men du kan bruke asparges, rødbet eller annet om det er det du har i kjøleskapet
Bland den i fibrex-blandingen isammmen med fiberhusk. Oppskriften er nok til 2 brød i 1,5 L former. 1/2 dl fibrex1 1/2 dl linfrø2 dl knuste bokhvetegryn1 1/2 dl rosiner1 ts salt50 gr smør4 dl vann50 gr gjær4 dl yoghurt naturell2 ss fiberhusk10-12 dl glutenfritt mel. Dekk bunnen i 2 brødformer med bakepapir og fordel deigen i dem. Brødet er fortsatt ikke tørt etter 3 dager. -) 2012. 2 brød. 10-12 dl glutenfritt mel
La brødet heve i ca 35 minutter under et klede. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter på 200 C. La brødet avkjøles på rist 1 brød. 1-2 ts salt
Ha litt mel på bakebordet, del deigen i 3 deler som formes til runde brød. Legg brødene på bakepapirkledd stekeplate og la de heve under et klede i 30 minutter. Stek brødene midt i ovnen i ca 10-15 minutter på 250 C 3 dl vann. 2 ts brødkrydder
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.