Hjemmelagde knekkebrød en godt og enkelt, og med soyaost på toppen og litt godt kjøttpålegg holder de meg mette veldig mye lengre enn mye annet glutenfritt bakeverk
Når du har vokst opp med det klassiske norske kostholdet, med brødskiver til frokost, lunsj og kvelds, er overgangen til et kosthold uten hvete vanskelig
Bland alt det tørre godt, hell over kaldt vann og rør med slikkepott. Med gutten lite forskriftsmessig plassert i vippestolen på kjøkkenbordet ble det i dag bakt nok et brød her i huset
Disse havreknekkebrødene er enkle å lage, de smaker nydelig og de metter veldig. Havre er jo så godt, og sammen med solsikkekjerner og havsalt er dette snadder for ganen
Det sies at det er veldig viktig med rett mengde væske i forhold til mel, og at man må være veldig nøye med så mye, men i min verden fungerer det å lage brød på slump usedvanlig godt
Jeg hadde ikke alt jeg trengte til mine elskverdige chiarundstykker, så det ble en lys deig tilsatt fiber og metting i form av chiafrø, linfrø og fiberhusk
Trykk godt ned i formene med våte hender og form de gjerne litt rund i kantene. 100g linfrø100g kokende vann(Hell vannet over frøene)1 pk schar fiberbakst mørk1/2 pk schar mix b 2 ss fiberhusk4 ss pofiber1,5 ts salt2 ts bakepulver1pk tørrgjær200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam og quinoa)(Bland alt det tørre og tilsett)1800g kaldt vann250g oljeEventuelt 1ss honning(Ha i linfrøene og elt deigen)Fordel i 3 smurte 2l-former. Sett formene i ovnen på 50 grader og la heve til brødene akkurat når over kanten på formene. Husk å la brødene avkjølte HELT før du kutter (minst 2-3 timer) kutter du for tidlig blir de 'rå'. 200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam og quinoa)(Bland alt det tørre og tilsett)
Veldig vellykket, og mye enklere enn vanlig glutenfritt brød. Etter oppfordring fra flere kolleger, prøvde jeg meg på glutenfritt no-knead-bread i går og i dag
Da måtte jeg prøve å bake nytt brød. Luftig, saftig og ingen kan se at dette er glutenfritt. Trykk godt ned i formene med våte hender og form de gjerne litt rund i kantene
Brødet smakte helt fortreffelig også i morges og trengte ikke å varmes i brødrister. I går gikk jeg i gang med å bake, og jeg tenkte jeg skulle prøve ut noe jeg har hatt lyst til lenge