1,2 kg
elgkjøtt – jeg brukte elgstek (du kan også bruke hjortekjøtt eller reinsdyrkjøtt eller annet vilt. Bare husk å bruke kjøtt fra en del av dyret som tåler å koke lenge -spør i butikken hvis du er i tvil)
4 gulrøtter
250 gr hel bacon (uten svor)
370 gr
sjampinjong (Jeg måtte bruke hermetiske, og det funket greit. Dersom du bruker fersk sopp er halvannen håndfull en grei mengdeangivelse).
10 hele
enebær
4 ss
lettrømme
1 dl
kremfløte
8 dl
vilt-kraft (Det finner du i velassorterte butikker. Jeg kjøpte noe flytende «le fond»-greier på Ultra og det funket fint. 400 ml ferdigkraft,
400 ml
vann)
1 hel
gulløk
2 ss
hvetemel
1. Ta
ut ingrediensene fra kjøleskapet minst en halvtime før du skal bruke dem, så rekker alt å få romtemperatur.
2. Ta
bort eventuell hyssing rundt steken, og tørk av steken med litt kjøkkenpapir. Fjern også eventuelle synlige sener og trevler fra steken.
5. Nå
skal kjøttet brunes raskt i stekepannen
2-3 minutter
burde holde. Ha dem over i gryten når du er ferdig.
♦ Du kan bruke anna kjøtt enn strimla oksekjøtt, det var det einaste eg hadde tilgjengelig - hjort, elg og rein er gode eksempel for ordentlig viltgryte
Her kommer en særdeles god oppskrift på viltgrytemed stappe. Men det er ingenting som slår en skikkelig god hjemmelaget viltgryte bestående av viltkjøtt (rådyr denne gangen)
Ikveld har vi invitert til familiekveld med søsken ( svigersøsken ) og nieser og nevøer, barna får barnemeny ( pølse og pommesfrites ) og vi voksen skal kose oss medElg Bourguignon, til dessert er det gele og vaniljesaus til barna og panna cotta til oss voksne
Viltgryte er ypperlig kosemat når vinden rusker ute, og det er slettes ikke en dum julerett heller. Serveres med nydelige ovnsbakte rosmarinpoteter, som er så gode at de kan utgjøre et helt måltid i seg selv
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.