Viltgryte med elg
#nammis
#nammis
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1,2 kg elgkjøtt – jeg brukte elgstek (du kan også bruke hjortekjøtt eller reinsdyrkjøtt eller annet vilt. Bare husk å bruke kjøtt fra en del av dyret som tåler å koke lenge -spør i butikken hvis du er i tvil)
  • 4 gulrøtter 250 gr hel bacon (uten svor)
  • 370 gr sjampinjong (Jeg måtte bruke hermetiske, og det funket greit. Dersom du bruker fersk sopp er halvannen håndfull en grei mengdeangivelse).
  • 10 hele enebær
  • 4 ss lettrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 8 dl vilt-kraft (Det finner du i velassorterte butikker. Jeg kjøpte noe flytende «le fond»-greier på Ultra og det funket fint. 400 ml ferdigkraft,
  • 400 ml vann)
  • 1 hel gulløk
  • 2 ss hvetemel
  • 1. Ta ut ingrediensene fra kjøleskapet minst en halvtime før du skal bruke dem, så rekker alt å få romtemperatur.
  • 2. Ta bort eventuell hyssing rundt steken, og tørk av steken med litt kjøkkenpapir. Fjern også eventuelle synlige sener og trevler fra steken.
  • 5. Nå skal kjøttet brunes raskt i stekepannen
  • 2-3 minutter burde holde. Ha dem over i gryten når du er ferdig.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.