Og denne synes jeg ble knallgod, så den skal absolutt lages igjen. Ble veldig fristet av morsmiddag sin fiskegrateng og tenkte at nå var det virkelig på tide at jeg prøvde meg på en hjemmelaget fiskegrateng jeg også
Spe med melk og fiskekraft, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang til du får en saus uten klumper. Skjær torskenfilieten i biter og kok opp i saltet vann
Når alle elementer er klare blander du fisk og pasta i ostesausen. Det skal egentlig være kokt torsk eller lignende, men jeg lagde en egen vri på fiskegratengen og stekte seifileten som seibiff før jeg blandet den inn i gratengen
Når melken koker, røren du inn jevningen og krydderet og lar det koke opp på nytt. Skjær seifileten i biter og kok makaronien slik som anvist på pakken
Jeg er veldig glad i fiskegrateng, men så er det jo slik, at når man ikke har noen andre som lager "god gammeldags" mat til seg, så må man lage det sjøll
Det var mitt aller første møte med dette litt sære fenomenet jeg senere har vært vitne til mange ganger, nemlig at når noen i havna skal fortøye båten, så legger folk liksom fra seg det de har i hendene, enten det er bestikk, fendere eller unger, og så stirrer de litt, mange legger ikke skjul på det engang, de bare glaner åpenlyst
Avkjøl noen minutter og visp inn eggeplommene. Mange barn er også glade i fiskegrateng. Mange familier har fiskegrateng til middag, men den smaker alldeles mye bedre hjemmelaget
Del eggene, og slipp eggeplommene sausen i ett av gangen mens du rører. Ikke at vi pleier å spise frossengrateng så ofte heller, det blir som regel helt andre typer fiskeretter som blir laget hos oss
Du snur dem når du ser at deigen blåser seg opp. Den skal ikke være for fast. Min datter kom hjem fra skolen og fortalte om de fantastiske tortillalefsene hun hadde laget på skolekjøkkenet
Dette er kanskje ikke en ekstremt enkel fiskegrateng, og jeg skal innrømme at det er litt arbeid med å få til akkurat denne oppskriften…meeen, det er så absolutt verdt det
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.