Legg i scampiene, og sett inn i onven som skal være forvarmet til 200 grader. Scampi i hvitløks- og chilliolje kan brukes som fredags-snacks eller som et element i en tapasmiddag
Her er mitt forslag. Kutter du grønnsaker og marinerer scampi på forhånd, er du klar til å spise på 10 minutter. Kinakål1 rød paprika1 rødløkAspargesbønner20 rå scampiFrisk korianderNudlerMarinaden2ss fiskesaus1ts sesamolje2ss østersaus2 ss salt soyasausFersk korianderFersk ingefær1/2 rød chili1 ts sesamfrø1 fedd hvitløkBegynn med å skrelle scampi, finhakk og bland alle ingredienser som skal i marinaden
Og med søt chilisaus til, blir dette en hot rett, som får opp energien og varmen i enhver…Dette er kosemat for kjærester og alle som liker litt spicy snaddermat
Jeg pleier å lage alt fra bunnen av og benytte meg av ferske råvarer, men siden sommer, ferie og reise står for døren bytter jeg ut en del kjøkkenvaner med mer funksjonelle varianter
Dette er alt som skal til for å kunne nyte denne utrolig deilige middagen. Stikk innom butikken og plukk med deg en pakke kokte scampi, en pose båtpoteter, revet cheddar, bacon og en flaske sweet chili saus
jeg har aldri lagd pasta og scampi før ---igårmmmm. )her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1 chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine og rense scampi, hakket chili og hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av marinerte scampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille og ruccoladet hele blandes med ferdigkokt pastaog serveres varm med en liten sitronbåt og nystekt baguette
1-2 rød chili 2-3 hvitløkfedd, knust 1 ss finhakket frisk ingefær 2 nellik, støtt 4 kardemommekapsler, støtt eller 1 ts malt 2 ts vindaloo masala pulver eller garam masala lime eller sitronsaft Rens chilien for frø og finhakk den
Er du glad i tapas, trenger en ide til en forrett eller noe godt til kvelden så må du prøve denne. Jeg har brukt litt mangochutney for å få en fin balanse mellom det syrlige fra appelsinen og krydderet, hvitløken er prikken over i-en
Men Tomas fortalte meg for en stund siden at han aldri hadde smakt på hummer før. Jeg har aldri tilbredt hverken risotto eller hummer før, så jeg tenkte jeg skulle ta utfordringen
A recipe from “Cattelins Kokebok” (Cattelin’s Cook Book) published in 1977. Cattelin’s is one of the best and most reasonably priced restaurants in Stockholm
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.