Litt som biff prinsippet, ikke stek for mye i pannen om gangen, så den blir stektog ikke kokt. Kveite finnes på begge sider av Nord-Atlanteren, også langs hele kysten av Norge
Som tilbehør valgte jeg mandelpoteter, aspargesog gulrøtter. Når vannet koker, ha i aspargesen. Mens smøret smelter, tørk av kveitefilletenemed kjøkkenpapir og salte de på begge sider
Ha aspargesbønnene i vannet og la de koke i et par minutter. Aspargesbønner. Krydre kveiteskivenemed salt og pepper på begge sider og la den ligge mens du går i gang med å koke potetene
Dessuten er det jo stort sett oppdrettskveite i butikkene og den har vel sesong året rundt. En av de beste kveitene jeg har spist fikk jeg på Tårnhuset gamle restaurant på Kolbotn på lørdag, den smeltet i munnen
Aspargesmedhollandaise er en klassiker og er en veldig god, men enkel forrett. Aspargesen er så god at den nesten kan stå alene på en tallerken, men den passer ypperlig sammen med både fisk og kjøtt til forretter, hovedretter og tilbehør til tapas eller grillmat
Kjenn etter med en kniv og husk at de skal ha tyggemotstand. Hjemmelaget Hollandaise er greit å lage og tusen ganger bedre enn den du kjøper i butikken
Stek på middels varme til den er gjennomstektog saftig. Del kveiten i fire fine stykker. I går snudde sola mot lysere tider, og det ble feiret med at mannen laget en middelhavsrett full av gode råvarer, vitaminer, næringsstoffer og friske smaker som et lite avbrekk i julestria
Kveite blir ekstra saftig og fin hvis den får ligge en stund i saltlake før tilberedning. Legg fiskeskivene over på varme tallerkener og server med kokte poteter, grønne bønner oghollandaisesaus
Stekt fisk. Mos potet og jordskokk sammen med smør. Jeg liker pureen med litt biter i. I går var jeg på Storegarden på Ask og fikk fersk asparges, jordskokk og egg
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.