1 pose
grønnkål (jeg kan ikke utstå å vaske grønnkål så jeg kjøper ferdigvasket på pose)
2 –
3 ss grønnsaksbuljong (jeg bruker en økologisk på glass fra Naturata)
3 –
4 fedd hvitløk
1 kopp
kokosmelk (bruke gjerne mandel eller annen type, jeg er bare hekta på kokos for tiden)
3 –
4 ss kokospulver* (det finmalte pulveret, ikke strø. Kan sløyfes, men jeg synes det gjør suppen kremete og god)
2 ss
hvitvinseddik
1 -2 ts
tørket timian
1 ss
tzatzikikrydder (nam altså!)
Pepper
Valnøtter og koriander som spiselig garnityr
2 personer
har likt dette innlegget, tusen takk! Klikk på hjertet for å like du også!
Du vil kanskje også like{:no}Røkte pølser med steamed buns og sauerkraut (Vegan){:}{:en}Smoked vegan sausages with steamed buns and fermented sauerkraut{:}Supercrispy og spicy blomkål
Første mandag i januar, alle ukebladene er fulle av dietter for ett nytt, slankere og bedre liv. Jeg starter året og uka med hjemmelaget grønnsaksgrateng
Her kommer et kjapt og nydelig middagstips. Denne retten lager jeg ofte, fordi den er rask, krever lite ingredienser, smaker supergodt, og er næringsrik
Er du som meg veldig glad i blomkål tror jeg du vil like denne gratengen her, den er virkelig god og kan hvis du vil, enkelt gjøres om til en vegetarrett ved å sløyfe bacon
Søtt, Sjokolade, Snacks og Energi/Proteinbarer. Den smakskombinasjon med masse sjokolade, den søte karamellen, salt og nøtter - det passer så bra sammen
Putt kikertene i en bolle og tilsett hakket gulrot, løk, sjampinjonger, soltørket tomat og hvitløk. Form deigen som et brød og legg den i en ildfast form eller brødform
) og ikke minst våken. Vanligvis får du denne både med kjøtt, skalldyr og fisk, men det går fint an å lage den akkurat som du vil - som for eksempel i vegetarutgave som jeg har gjort
Traustere og mer nord-europeisk blir det vel ikke. De første blomkålene ble utviklet av araberne i middelalderen og selv om det kanskje ikke er den første grønnsaken vi forbinder med mat fra Midt-Østen, brukes den faktisk en god del
Blomkål med skinke/bacon og hvit kremet ostesaus. Dette er en kjempegod og enkel middag som også metter godt og er super nå for å komme tilbake til hverdagen igjen etter alle utskeielsene i Desember måned
Jeg har eksperimentert med litt forskjellige krydre på blomkålen og det meste blir godt, men denne varianten med hvitløk og mandler synes jeg er helt nydelig
Det er ikke til å komme bort fra at pasta er en hverdagsslager hos barna, så jeg prøver hele tiden å vri hjernen for å finne på noe vrier som også vi voksne synes er gode
litt salt og pepper (smak til). Krydre med muskat, salt og pepper. Når blomkålen er ferdig, heller du av vannet, og deler den i mindre biter og legger dem i en ildfast form
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.