(ca 4 porsjoner)4 kyllingfileter i biter1 dl yoghurt naturell2 ts gurkemeie2 ts karrilitt salt og nykvernet pepper (jeg bruker five peppers)smør og olje til stekingTomat- og løksalat1 rødløk i skiver1 beger cherrytomater delt i to (eller vanlige tomater)1 dl hakket persille1 ss rapsolje2 ss sitronsaft1/ 2 ts saltlitt kvernet pepperBland sammen yoghurt, gurkemeie, karri, salt og pepper
Jeg er verdens største prokastinerer og småspiser når jeg må jobbe masse rett før en deadline. Og ganske kjekt å finne på sunne og gode ting å spise på, så jeg får tilfredstilt småspiselysten uten at det går altfor mye utover helsa
Sist uke var det Rhama fra Marokko som stod for lunsjen. Det ble en stor suksess. Smakfull marinert kylling, men det beste var risen, laget på riktig afrikansk vis med løk, nøtter og rosiner
Dette er enkel og god sommermat. Her kan du bruke hel, fersk kylling som du deler opp, eller kyllingfilet eller kyllinglår som du også får kjøpt ferske
4 personer(Denne oppskriften er tilpasset hva jeg hadde for hånden. )Pad Thai. 1 pk nudler---2 ss smør 3 kyllingfileter i biter1 stor purre i "ringer", bare det grønne---olje4 egg---2 ss fiskesaus1 ss hvitvinseddik (vanlig eddik)3 ss brunt sukker 1 ts paprika1 glass (boks) bønnespirer (det hadde jeg ikke)1 dl peanøtter/cashewnøtter, grovhakket1/2 sitron i båter---1
eller vinaigrette som det også kalles. Og hjemmelaget vinaigrette er en smule bedre enn ferdigblandet vinaigrette fra butikken, Thousand Island og Hamburgerdressing
Her kommer en enkel oppskrift på min versjon av sataysaus (eller peanøttsaus om du vil). Grunnen til at jeg presiserer at dette er min versjon er fordi det finnes tusen andre versjoner
Inspirasjonen til denne retten kom også fra Sverigeferien, der jeg kjøpt bladet "Hälsa" (nr 8. 2012). I artikkelen "Smak av skjärgården" publiserer Ebba og Amy von Sydow oppskrifter fra boka "Systrarna von Sydow" og på side 60 fant jeg denne kombinasjonen av - ruccola salat og- jordbær
(Jeg hadde ikke pinjekjerner denne gangen, hadde visst feilberegnet innholdet i kjøkkenskapene mine. Jeg kjøpte en kjempestor vannmelon før helga, men glemte den litt bort
Jeg er veldig glad i couscous, men det er ikke liksom-trønderen og storebror. Lillesøster liker det, men ikke med så mange og litt sterke smaker som jeg gjerne vil ha, så nå som alle tre er på besøk hos svigerfamilien min passer det veldig bra å ha couscous-salat til middag