I de tilfellene benytter jeg sukkerpasta, noen ganger ferdigkjøpt og noen ganger hjemmelaget. Det er veldig lettvint å kjøpe ferdig sukkerpasta (fondant) på butikken men det er mye rimeligere å lage den selv, ikke er det særlig vanskelig heller
"Det smaker akkurat som gele" sa min prøvesmaker, da han smakte på sukkerpastaen. For dere som har boken min Bursdagskaker så har dere en oppskrift på vanlig sukkerpasta og sukkerpasta med sjokoladesmak som er gode å jobbe med
Når alt er godt blandet og du har en fin masse deler du den opp i mindre biter, smører litt fett på den, pakker den godt inn i plastfolie for så å legge den i en plastpose/brødpose
Jeg trekker de fleste kakene mine med hjemmelaget sukkerpasta. Sukkerpasta får man kjøpt men da i spesial butikker i Madrid eller andre store byer, eller den kan bestilles på internett
La den renne av før du løser den opp i det kokende/varme vannet. Hjemmelaget fondant/sukkerpasta(stor porsjon)3 plater gelantin4 ss kokende vann2 ts sitronsaft60 g flytende glukose (kjøpes på apoteket) eller hvit/lys sirupev
Jeg har tidligere slitt litt med sukkerpastaen jeg har laget, men nå er den helt supert. Skal du farge sukkerpastaen så kan du ha pastafarge i nå, da blir fargen jevn og fin
(Litt av kaken går vekk når du skjærer til formen)Krem - anbefaler denne sjokoladekremen eller vanlig smørkrem med kakaoBlå masse (sukkerpasta, mmf eller marsipan) eller annen farge etter bursdagsbarnets ønskeSvart, rød og hvit masse til detaljer, eventuelt sølvfarge til felgene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.