SkolebollerVarm melken til ca. 37 °C. Løs opp gjæren i melken og tilsett smeltet, avkjølt smør. Tilsett sukker og kardemomme, sikt i mel og arbeid til passe deig
Høsten er epletid for meg (og i går, 17. oktober, var det eplets dag. ) og selv om jeg har noen favoritter når det gjelder eplekake er det alltid spennende å prøve noe nytt
Hipp hurra for mamma. Mamma hadde bursdag i går og vi feiret med godt selskap og kake. Jeg lagde eplekake med valnøtter, Jeanette lagde sjokolademakroner og mamma lagde boller med eggekrem
(bilde lånt fra google) Jeg er kjempefornøyd med hvordan denne kaken ble. Den er ikke helt sukkerfri ettersom jeg brukte palmesukker/kokosblomstsukker, men er sunn i forhold til originalen
Endelig var jeg hjemme igjen. Nå har jeg vært borte to langhelger på rad, først var vi alle sammen i Edinburgh, så dro jeg på alene shopping til London for å besøke søsteren min
Denne kaken er en av mammas mange spesialiteter, og også en av min søster Kirsti’s favoritt. Oppskriften har jeg fått av min mor, og kommer fra et gammelt ukeblad
Det må jo være en gul kake i påsken. ). Mandelbunn. 150 g mandler. 100 g melis. 4 eggehviter. 50 g sukker. Kjør mandler og melis i en matprosessor til ønsket konsistens