Gratinert kyllingform er enkel, kjapp og velsmakende middag. Del kyllingen i strimler og stek dem i et par minutter på høy varme med litt salt og pepper
Legg kyllingstrimlene mellom grønnsakene i formen. Del kyllingfiletene i strimler på ca. Ha olivenolje i en stor ildfast form og ha gønnsakene i formen
Ha kylling og grønnsaker i en ildfast form og tilsett røren. Populær og næringsrik risrett med kylling eller kalkun, grønnsaker og i dette tilfelle fullkornsris
Kylling i form med chorizo og cherrytomater. Kyllinggryte cattiatore. Kyllinggryte med estragon. 4-5 personer6-700 gr kylling - lår, bryst eller filet4 tomater2 rødløk1 rød paprika1 gul paprika1 liten squash4 fedd hvitløk1/2 bunt frisk timian (eller 1 ts tørket)2 ts paprikakrydder4 ss olivenolje2 ss balsamico. Legg alt i en ildfast formTilsett hele hvitløk som du knuser lett med flatsiden av en kniv og hakket frisk timianKrydre kyllingen med paprikakrydder eller annet krydder du foretrekker og legg kyllingen i formenTilsett olje, balsamico og med salt og pepperRist på formen slik at ingrediensene blander segStek midt i ovnen på 180-200 grader i ca en time til kyllingen er gyllen og gjennomstektSnu kyllingen et par ganger underveis i stekingen. 6-700 gr kylling - lår, bryst eller filet
4 kyllingfileer4 store poteter2 gulrøtter1 pastinakk1 bit sellerirot1 nett sjalottløk5-6 fedd hvitløk2 dl hvitvin (eller kyllingkraft)1 boks hermetiske cherrytomater1 lite glass spanske eller italienske sorte oliven1 ss sambal oelek (chilipasta)150 gr pølse f. Sett ovnen på 200 graderPotetene og sellerirot deles i like store terninger (er det nypoteter, så behold skallet på)Pastinakk og gulrot deles i skiverLøk og hvitløk skrelles og deles i toLegg alle grønnsakene i en ildfast form. Bakes i ovnen i ca 20 minutterI mellomtiden deler du pølsebitene i passe biter og kyllingfileene i 3-4 biterFres pølsebitene i god varme i 1-2 minutter. Ta disse ut av pannen, tilsett kyllingen og stek bitene så de får litt brunfarge i 1-2 min. Krydre godt med salt og pepperTa så formen ut av ovnen og tilsett 1 ss sambal oelek og kraft/hvitvin. Bland godtTilsett så kylling, pølser, oliven og hermetiske cherrytomater (inkludert kraften fra disse) samt litt frisk timianSett formen tilbake i ovnen og la den stå i ytterligere 15-20 min til grønnsakene er møre. 4 kyllingfileer
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.