Server ørret og paprikasausmed ris til. av ørret. Krydre med salt, pepper og rosèpepper. Paprikasaus. Kok til det tykner og smak til med salt og pepper
Denne passer både til hverdags og helg og kan lages med både ørret, laks eller med hvit fisk. Finhakk sjalottløken og la den surre i smør i et par minutterHa i hvetemel og bland sammen - tilsett kraft og hvitvin og kok oppSenk varmen og tilsett litt fløteSmak til med sitronsaft, salt og cayennepepper
Laks og ørret er fet fisk som krever mye syre og friskhet av saus og/eller tilbehør. Lofoten Hvitvinsaus med sitron og bladpersille er derfor et perfekt følge
når jeg får slike dager ender det ofte opp med at jeg tar det jeg har og lager en ovnsrett. Denne gangen ble det ovnsbaktørret, men her kan en bruke den fisken en ønsker
Nå er det fersk ørret å få tak i og det smaker utrolig godt. Fyll fisken med hakket bladpersille, dill, sitron i skiver (spar en liten sitronbåt til rømmen) og salt og pepper
topp det hele medørret. Krydre med estragon og gressløk og rør godt inn. Krydre med salt og pepper. Her serverte jeg sammen med pommes noisettes og noe skiver appelsin
Snittene fyller du med litt smør, salt og dill, krydre hele ørretenmed pepper. Hel, fersk ørret. Tørk den med kjøkkenpapir, og lag noen snitt bortover på siden
Legg ørretfileten på et stekebrett , dekket med bakepapir. Begynn med risotto. Ovnsbaktørret. Mens risotto lages sett ørret i stekeovnen og lag gremolata
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.