Mine Favoritter

Mine Favoritter

Bidos

Skjær kjøttet i terninger på ca 2x2 cm. Kok opp vannet og tilsett kjøtt og salt. Skru ned varmen og la det trekke ved ca 85 C i 30-45 minutter, eller til kjøttet er mørt
Konservering

Konservering

Faget MKK, mat, kultur og konservering er et HELGEFAG. Fredag kveld og lørdag formiddag, faktisk. Men det er ikke så ille som du tror- for det første er det bare 10 samlinger i løpet av et studieår, og for det andre er det vi holder på med GØY
Bidos!

Bidos!

Kan man også lage på bål. Den samiske retten serveres tradisjonelt til festligheter- og selv med enkle ingredienser ble den så god at det ble en liten fest i seg selv…
Gáhkko.

Gáhkko.

Den 6. februar er jo samefolkets dag, og i den forbindelse har jeg fått flere henvendelser på oppskrift på gáhkko