Det er påske og man må spise lammestek. Potetene er ikke i ovnen og forretten er ikke engang påbegynt. Jeg vet ikke hvor denne tradisjonen kommer fra, men jeg er glad i lammestek, og synes derfor det er bra å benytte enhver anledning som byr seg til å spise dette deilige kjøttet
I dag frister jeg med den mest vanlige varianten av lammestek, men med noe utradisjonelt tilbehør. Påsken nærmer seg med stormskritt og lammekjøtt er en selvfølge for mangen av oss i denne tiden
Det er påske og tid for lam. Vi hadde kjøpt inn en ferdig marinert lammestek denne gangen. Sammen med fløtegratinert sellerirot og jordskollgull ble det en perfekt middag på første påskedag
Jeg er en ihugga hengiven påsketilhenger. Lammestek med kantarell- og potetgrateng med sjysaus. Årsaken er vel nettopp på grunn av all den fantastiske maten som lages og spises, samt kvalitetstid tilbringes sammen med familie, venner og dem man er glad i
Idag var det lammestekpå menyen, og jeg ble nærmest hoppende glad idet jeg tygde de første bitene- aromatene, sjyen, mør og saftig lammestek ga futt i smaksløkene
Oppskriften pålammesteken og selleriroten finner du her. God påske til dere alle. De ble en perfekt match til lammesteken og den fløtegratinerte selleriroten
Server lammesteken med ovnsbakte poteter og freste grønnsaker. Sett ovnen på 125 °C. Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 20 minutter på benken. 1,5 kg lammestek
Gnidde det ut på låret. Og rødvin til lammestek er en hærlig match. Men jeg synes disse små posene med ferdig krydderblanding for lammestek er aldeles nydelig og går for det
Ha i smør og brun steken gyllen på alle sider. Bresert lammestekLammestek er høstens beste søndagsmiddag og familie og venner samles rundt bordet med stor appetitt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.