Jeg har ikke oppskrift helt på mål, men jeg maler opp hele speltkorn eller økologisk sammalt grov spelt fra for eksempel Spesialkorn, ca 3-4 dl. La det hele stå og godgjøre seg i minimum 8 timer- gjerne lenger- for å få bort alle antinæringsstoffene og uskadeliggjøre glutenet i kornet. Husk å handle for under kr 200,- per bestilling og holde deg under 1,8 kg per bestilling for billig frakt. Bløtleggingstid i minimum 8 timer- jeg lar det ofte stå mye lenger- opp til 24 timer. ca 3-4 dl. 200,- per bestilling og holde deg under
Smak til etter egen gane for å få en balansert sur-søt smak. I går hadde vi herlig besøk av lille Nora og mamma´n hennes, og da passer det bra å teste ut litt nytt tilbehør til middagen
Saftig sjokoladekake 2017-07-26 15. 14 Nydelig, saftig sjokoladekake uten egg og melk. Til Sjokoladekremen 250 gram mykt smør, (romtemperert) 500 gram melis 4-6 ss kakao 2 ts vaniljesukker 6 ss sterk kaffe (eller annen væske). Stek i smurt form 22-24 cm ved 150 grader i ca 1 time
Stekes på 175*C i 35-40 minutter, midterste rille. 5-7 ss kakao (jeg brukte 5,5 ss her). 5-7 ss kakao. Jeg har tidligere delt oppskrift på den mest fantastiske sjokoladekaken jeg vet om, men skader vel ikke å dele den enda en gang
I dag kommer oppskrift på en nydelig laksemiddag. 200 g søtpotet 250 g laks 150 g brokkoli 100 g cottage cheese 30 g revet ost krydder - salt, pepper og timian
(2-3 pers)1 squash1 pk kjøttdeig1 glass tomatpurre (lite glass) 1-1,5 dl fløte 1 boks cottage cheese Reven ostSalt, pepper, hvitløkspepper og utrekrydderSalat RømmeFørst skjærer du skiver av squashen på langs med ostehøvel. La de ligge i ca 30-40 min så vannet trekkes ut. Stek i forvarmet ovn på 180 grader i 25-30 min. 1-1,5 dl fløte
Fin til frokost, som tilbehør til kjøtt, fugl og fisk eller i matboksen til lunch. I sommer fikk jeg servert en utrolig god brokkolisalat hos farmor og farfar
Perfekte som tilbehør til feks potetsuppe eller andre enkle supper. 1-2 baguetter. Ha smør og hvitløksfedd (uten skrall) i en gryte på svak varme, la det stå med lokk på til de er myke, 15-20 minutter. 1-2 baguetter
Bruk H-melk og grøtris av god kvalitet. - 2-3 posjoner ferdig kokt grøt (kald)- Krem av ca 1 pk fløte- evt. litt creme fraiche ( 2-3 ss)- 2-3 ss sukker- 1 vaniljestang- 1 pakke frosne bringebær (400g)- 1-2dl melisSlik gjør du. Pisk fløten stiv sammen med 2-3 ss sukker og bland kremen med grøten. Dersom du vil ha en litt syrligere krem, blander du inn 2-3 ss creme fraiche. 2-3 ss. 2-3 ss sukker. 1-2dl melis. 2-3 ss creme fraiche
Eplekake 2017-10-05 00. Slik gjør du Sett stekeovnen på 190-200 grader Bland kaldt vann og sitronsaft i en bolle Del eplene i to halvdeler, ta ut skrotten og kutt eplene i skiver, legg dem i sitronvannet mens du klargjør deigen Miks smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin ca 5 minutter tilsett ett og ett egg, miks godt mellom hvert egg (1 min mellom hvert egg ca ) Sikt mel,bakepulver og vaniljesukker i en bolle tilsett melblanding i smørblanding og bland til melet er helt blandet inn Ha røren i en liten rund eller firkantet form, 20*20 cm sånn ca Legg epleskivene tett i tett oppå kaken i ønsket mønster Strø over sukker og kanel blandingen, du trenger ikke bruke alt om du ikke vil Grovhakk mandlene og strø dem over Stekes midt i ovnen i 40-50 minutter Stikk med en pinne i midten for å se om den er ferdig stekt
Start med å skylle potetene godt. Kutt de opp i ganske like biter. En bit skal være en passe munnfull. Legg potetene i saltet vann og kok på medium varme i ca 15 minutter til er ferdige
Den treige måten - langsteiking - vi forestrekker denne. poteter, søtpoteter, jordskokk, gulrøtter, fennikel, cherry tomater, sopp) og putt i langpanne (for en stor steik, fyll langpanna godt med grønnsaker - de blir fort spist opp
DelFacebookTwitterE-postSkriv utPinterest 157 kalorier per stk. Jeg ble bare så utrolig glad når jeg fant oppskrift på proteinrike rundstykker hos Eirín Kristiansen (som hadde funnet den på denne siden)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.