Sil av grønnsakene og kok pinnekjøttet i grønnsaksbuljongen i en time eller til kjøttet er mørt. Hold den varm i en kasserolle og smak til med muskat, salt og pepper
Påsken er her og det forbinder jeg med lam i ulike varianter…. og en hare eller to selvsagt. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å tilberede pinnekjøtt i trykkoker’n og det ble en utrolig bra opplevelse
Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
På bildet ser du den servert med kyllingfilet stekt i panne med chili, hvitløk, urter og champignon. Ofte lager jeg flere ulike tilbehør i mindre posjoner og fyller middagsbordet med disse
Salt og pepper. Skrell søtpotene og skjær dem i tykke skiver. Søtpotetene erstatter pinnene, men i motsetning til tradisjonelle tredpinner vil de kunne moses og spises til pinnekjøttet
Pinnekjøtt er tradisjonsmat og tilberedes akkurat likedan hvert eneste år. Hos oss bruker vi pinnekjøtt på juleaften og som oftest på nyttårsaften også
Legg pinnekjøttet over og la det dampe på svak varme i ca. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen og brun i ovnen noen få minutter ved høy varme eller under grill
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.