Først i 4 timer på at karamellen skal stivne og så jaggu … Les videre → . Det er ikke så mye å si om denne terten bortsett fra at den en verdt den ventetiden det tar å lage den
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
Ikke stress og skru opp temperaturen, du ender bare med brent karamell. Ikke rør, bare rull sukkeret rundt i pannen til det har smeltet og fått en fin karamellfarge
Karamellog sjokolade sammen med herlige, salte peanøtter. Det jeg liker så godt med cupcakes er at man kan finne vår favorittoppskrift og bruke denne som utgangspunkt, ut fra det kan man lage uendelig mange kombinasjoner
Del den opp i små biter og dypp alle bitene i sjokolade og legg de på bakepapir og avkjøl i kjøleskapet eller tilbake i fryseren om du ikke skal spise alle med en gang
Legg en liten klatt med (avkjølet) karamell nedi og topp med litt smeltet sjokolade igjen. Den er også lik i størrelsen synes jeg, det vil si akkurat passe – så om du er mellom to størrelser og vil ha god plass, kan du med fordel gå én opp
La den smelte og bre den utover med en slikkepott. Smelt sukkeret i en kasserolle til det blir karamell (det kan klumpe seg veldig i begynnelsen, men det løser seg opp til slutt)Varm fløte og vaniljesukker i en annen kjele og tilsett det oppi karamellen
Vei opp melisen ,bland den med mandelmelet og kakao og sikt det. Sprøyt salt karamell på bunnen av halvparten av kakene og legg en annen kake lokk oppå
Rør sammen sukker og smør i en bakebolle eller med en kjøkkenmaskin til den blir lys og luftig. Ha sukker og litt vann sammen i en teflonpanne,og varm opp
pynt med smeltet sjokolade og dryss på kakepynt. og det smakte like godt nå som da. Hell massen i en liten langpanne som er godt smurt med olje eller oljesmurt papir
Trykk ut peanøttkaramellen i en form (gjerne kledd med plastfolie), og hell sjokolademoussen over. Jeg våknet i dag morges med en liten bandasje i senga, og en liten frankensteinpus liggende i stua
Finhakk sjokoladen og smelt den sammen med smør i vannbad. Nå skal jeg ta meg et glass vin, og ta på det guleforkledet som har måtte ligge på vaskerommet inntil i kveld
Jeg fikk den på en nyhetssmaking for ikke lenge siden, og den røde dessertvinen fra Hellas er en dessert i seg selv men sammen med denne karamellterten er det dobbelt lykke
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.