Skalldyr i en eller annen form blir ofte benyttet hos oss, deriblant denne lekre retten medscampi. Server gjerne sammen med nybakt brød/foccacia og et glass hvitvin
I denne retten kan du bytte ut kyllingen medscampi. Finhakk alle ingredienseneStek løk, sitrongress, chili og ingefær i noen minutterTilsettspisskummin og korianderen og la det surre med i ytterligere et par minutter
Stek scampi så de ikke er råe i midten og ha i sukkerertene det siste halve minuttet. Så sammen med deilige scampi og kamskjell ble det ett herremåltid du fint kan servere kongen
Enkel og rask å lage også, når du har fått tak i ingrediensene -og det blir stadig bedre utvalg av spennende ingredienser i de fleste dagligvarebutikker
Når vi er i Trondheim pleier vi enten å ende opp med å spise sushi, eller thai. Ha til sist oppi paprikaen og sukker (du kan også ha opppi en liten dæsj søt soyasaus- smak til)
Jeg hadde kjøpt inn en pose medscampi, så de siste gikk til denne med satay. Man kan med fordel lage sataysausen selv, men jeg brukte her den lette løsningen som man godt kan bruke i en hektisk hverdag
-), selv om det er fryseskap. I utgangspunktet hadde jeg en plan medscampien, men i siste øyeblikk ble den planen omgjort siden jeg fikk så lyst på scampimed MASSE hvitløk
TwitterFacebookE-postSkriv utLik dette. Stikk innom butikken og plukk med deg en pakke kokte scampi, en pose båtpoteter, revet cheddar, bacon og en flaske sweet chili saus
Smak til med soyasaus. Ørjan hadde kjøpt en med ananassmak og den var kjempegod. På coop hadde de ikke den, men denne med fersken og mandarin var også veldig god og selv om den ser veldig tynn ut når den er ferdigblandet, så smaker den masse
Del med vennene dineE-postSkriv utLik dette. Og de åpner med å si at «du kan bruke sjøkreps, men også scampi eller kongereker dersom det er lettere å skaffe»
jeg har aldri lagd pasta og scampi før ---igårmmmm. )her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1 chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine og rense scampi, hakket chili og hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av marinerte scampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille og ruccoladet hele blandes med ferdigkokt pastaog serveres varm med en liten sitronbåt og nystekt baguette. og så er det bare å kose seg 300-400 g rå scampi
Lag et snitt langs med ryggen på scampien og fjern den sorte strengen, hvis du bruker rå scampi. Tror jeg må vente med å tenne lysene til jeg kommer hjem i morgen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.