Litt hotte blåskjell med en touch av Asia, pakket inn i porsjonspakker og tilberedt pågrillen. Jeg er så glad i blåskjell, dette er vel den sjette oppskriften med blåskjellpåbloggen
Tre scampienepå grillspyd og la de ligge pågrillen ca. Bruk en skarp kniv og skjær langs ryggen påscampiene slik at du får bort den svarte strengen som sitter der
mariner rensede scampi en time, legg pågrillen, stek på høy varme et minutt eller to og server med verdens enkleste mangosalat, marinade og ristede sesamfrø
Scampi tres på grillspyd og legges utover et fat. Strø på maldonsalt og server med rissalat. Fisk og frukt er en uslåelig kombinasjon, og denne gangen har jeg kombinert scampi med ananas i en rissalat
Skjær opp paprika og løk og dandér sammen med scampienpå grillspyd. Dandér på to tallerkner, legg så de ferdige grillspydene påog du er klar til å servere
Rens scampien, sil av blåskjelleneog kutt fisken opp i terninger og sett det til side. Kutt opp paprika, purreløk og chili, ha med frø om du vil for en ekstra piff
Ta av skallet påscampienog fjern tarmen. Penang curry pase selges i asiatiske nærbutikker, og bør være fast inventar på kjøkkenet, da den varer i evigheter og kan brukes til mye
Kjappere måte og lage mat på, skal du lete lenge etter. Stek grønnsakene på høy varme. Stek scampi (ikke marinaden), og ta de opp av woken før du har i grønnsakene
Legg brødskivene på en stekeplate under grillenNår de så vidt begynner å få farge, ta de ut, snu dem og legg osten på toppenSett brettet tilbake i ovnen under grill til osten begynner å bli gylden
Ha i blåskjellog en liten skvett hvitvin og ha på lokk. Etter en lang uke på jobb, er det godt å sitte seg ned med sin kjære og nyte et deilig måltid og fin atmosfære med levende lys
Rens scampiene, tre de på spyd og stek de i olje i en varm panne. Varm opp sataysausen og server. Den søte smaken på staysausen passer perfekt til den søte smaken påscampiene
Grillmat trenger ikke nødvendigvis å dreie seg om kjipe flintsteksleiver og trailergrill, det finnes jo knapt nok noen ting som ikke kan gå pågrillen i disse dager
Da kan du starte med å dyppe scampien først i røren så legger du den i oljen, du kan legge flere oppi samtidig, og når de nesten slutter å boble kan du ta de opp med en gaffel eller noe annet og legg de på et tørkepapir
Amerikanerne kan dette med grilling og dette er intet unntak. Det tar litt tid, men det er verd å vente på for resulatet er mørt saftig kjøtt som samtidig er herlig sprø grillet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.