I dag har jeg for første gang prøvd meg på å lage cookies siden jeg selv sluttet med gluten. Grunnen til at jeg ikke har prøvd før er at jeg har prøvd og feilet så uendelig mange ganger på kjøkkenet at jeg er møkka lei av å feile
Brownie cookies er sprø utenpå og seige inni, og de smaker godt av sjokolade. Og siden det skal så lite mel i dem er det ikke noe problem å bruke glutenfritt
Sist helg bakte jeg en sunnere sjokoladekake som virkelig gav mersmak. Og nå som det nærmer seg helg igjen, tenkte jeg det var perfekt å dele oppskriften her
Har dere laget dette før. I såfall MÅ dere bare gjøre det nå når dere får oppskriften her. Det er en sjokoladekrem jeg har funnet på Den smaker som en drøm
200 g smør2 1/2 dl brunt sukker. 2 1/4 dl sukker2 egg2 ts vanilje ekstrakt3 1/4 dl jyttemjøl1 ts bakepulver1 ts natron3/4 ts malt kanel1/2 ts salt100-150 g hakket sjoklade (litt beroende på hvor mye sjoklade du vil ha, type velger du selv)Sett ovnen på 175 graderPisk smør og begge typer sukker til det blir kremete og luftig, tilsett eggene og vanilje ekstrakten
Popcorn er naturlig glutenfritt og denne søte varianten er et populært bidrag til fester, lett å lage og alle tåler det (så lenge man ikke bruker smør)
Denne lages like gjerne gluten- og laktosefri som "vanlig". Kjempegod er den også. Grateng kan lages i alle mulige typer og så lenge du kan basisen kan du bare bytte ut innholdet etter hva du liker
I dag har jeg og Sonja bakt to deilige kaker, begge ganske så allergivennlige. Denne kaken er glutenfri, melkefri, eggefri og du kan bruke fruktose istedet for vanlig sukker - det gjorde vi
På fant jeg oppskrift til den berømte gulrotkaken fra møbelforretningen R. O. M i Stockholm og Oslo. Jeg har laget den mange ganger med glutenfritt mel, og det fungerer helt supert