Vi spiser ribbe på juleaften og i år som i fjor blir det ribbe ala Hellstrøm. Ribben stekes sammen med grønnsaker som gjør ribben ekstra saftig og smakfull
En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted. Etter å ha hørt han fortelle om mørheten man oppnår ved langtidssteking av kjøtt, funket min impulsive side omtrent sånn
Med i bursdagsfeiringen var resten av septemberbarna, mine to døtre, pappaen min og min kjære. Mine bare elsker denne retten som har blitt et symbol på vår familie og samholdet og kjærligheten vi har til hverandre
Det er ingen ting som imponerer meg slik som den franske bondekosten, og særlig alle de fantasiske gryterettene som blir servet, med ingredienser etter årstidene, med bønner, erter og linser som et naturlig element i matlagingen og som gjør retten smakfull, mettende og rik på næringsstoffer
Hjemmelaget potetmos. Det er kanskje ikke nødvendig å legge ut oppskrift på potetmos, men for mange er det fortsatt sånn at potetmos, det kommer kun som pulver i en pose
Dette er svigermors oppskrift som har vært i familien i årevis. Jeg synes det er verdens beste vafler, og har derfor lyst til å dele oppskriften med dere
Denne gryteretten har vi hentet fra Jan Vardøens kokebok "Tøff mat". Herlig. Til fire personer1 kg grytekjøtt av lam1 kopp mel1 ss salt1 ss pepper (grovmalt)3 store løk4 gulrøtter1 purre3 laubærblader1 ss timian1 ss worcestershiresaus1 kg store poteter1 flaske mørk øl1 liter oksekraftDu gjørRør kjøttet inn i en blanding av mel, salt pepper