Min bestemors gamle kokebok som heter husmorboken guidet meg gjennom hvordan jeg skulle lage ripsgelè, og det var ikke så avansert som jeg trodde det skulle være
Aldri har eg sett rips så seint som i år, det er fordelen med ein sein sommar. Du syns kanskje det er rart eg kallar det ein fordel, men grunnen er enkel
Nå er tiden inne hos oss. ) Bær som skal brukes til gelè skal knapt være modne. Pektininnholdet er det som gjør at gelèen stivner - dette innholdet vil avta ettersom bærene blir mer modne
Ha ha ha, det er ikke alltid det går like bra på kjøkkenet og heldigvis ikke like dramatisk som dag jeg fikk oljesprut og annengradsforbrenning i ansiktet
Jeg har høstet inn årets første ripsbær, og kokt ripsgelè. Jeg synes det er koselig å gi bort spiselige gaver, og jeg kan nesten garantere at et glass ripsgelè er en skikkelig innertier
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.