Kjøttkaker, rett og slett
Mamma Britas matblogg
Mamma Britas matblogg
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 18 kjøtt
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt (da må kjøttdeigen være uten salt)
  • 1 dl melk (du kan bruke vann også)
  • 1 strøken ts pepper
  • 1 strøken ts malt ingefær
  • 1 strøken ts muskat (ikke vær raus med disse 3 siste krydderne, da blir smaken for sterk)
  • 1 ss hakket løk (gul løk, sjalottløk, rødløk - alt går greit)
  • 2 ss potetmel
  • Smør til steking, 2-3 ss
  •  
  • Saus
  • 1 gul løk
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong (jeg bruker buljongterning, 1 terninger + 5 dl vann)
  • 1/2 dl fløte
  • Salt og pepper etter smak (det er ikke sikkert du trenger det)
  • 2-3 ss sukkerkolør
  • Så kan du tilsette: 2 ss ripsgele eller samme mengde solbærgele eller 3 skiver brun geitost
  • ¤ Ha kjøttdeig og salt i en bolle eller foodprosessor og arbeid det godt sammen. Det tar 1 minutt i maskina og 3 minutter for hånd.
  • ¤ Tilsett hakket løk (finhakket hvis du arbeider for hånd, og grovhakket i maskina)
  • ¤ Tilsett også krydder (pepper, ingefær og muskat) og potetmelet.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.