150-200 gram
reinsdyrfilet pr person.
Rørossmør.
Olje.
Nykvernet salt og pepper.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halvtime før du skal steke det slik at det får romtemperatur. Skyll det i kaldt vann og klapp det tørt med et tørkepapir. Skjær det fri for eventuelle hinner.
2 hvitløksfedd
Rørossmør.
Nykvernet salt og pepper.
1 nype sukker.
Sitronsaft fra sitron.
Maldonsalt.
1 liten
kepaløk eller sjalottløk finhakket.
Rørossmør.
4 dl eplejuice.
Ca 1 dl *solbærsaus
0,5 dl portvin.
Stekesjy.
1 kvist rosmarin.
Sukkerkulør.
Maisenna.
Fungi.
Smelt 1 ss smør i en kjele, og surr løken blank på middels varme. Hell oppi eplejuicen og en grovkuttet kvist med rosmarin. Skru opp varmen og la det koke inn til halvparten.
Skjær det fri for hinner og klapp det tørt med tørkepapir. Helstekt svinefilet og blåmuggsky. Når kjøttet nærmer seg ferdig, har du blåmuggost i terninger oppi stekepannen sammen med kjøttet
Del opp sukkerertene på langs og bland de sammen medsmørstekt champinjong rett før servering. Det ble en skikkelig innertier for familien, og jeg er så heldig at jeg får dele oppskriften her med dere på bloggen
Høsten er et faktum, og jeg hilser den velkommen med et sesongriktig måltid. Den friske lufta, fargespillet i skogenog grønnsaksdisker fyllt norske råvarer, gir meg nemlig lyst på deilige nordiske smaker
Denne gangen prøvde jeg en helt ny vri, med ripsbær og kalvefond. Jeg har bare en gang tidligere prøvd meg på rødvinssaus, og den ble ikke noe særlig, så derfor har det gått laang tid før jeg har våget å prøve meg igjen
Vi helstekte oksefileten i ovnen og serverte med smaksrikt tilbehør. )PoteterSalt og pepper til kjøttetMaldonsalt til poteteneolje og smør til stekingGrønnsakerTilberedning
I dag ble det ovnsbakt kylling medråstekte poteter og kyllingsaus til middag. Gni kyllingene godt inn med smør og strø på salt og pepper på begge sider
Bland i bacon med hvitløken og server grønnsaksblandingen varm til kjøttet. Tørk kjøttet godt og brun det i smør rundt det hele i en panne ved sterk varme
Deilig høstmat med mye smak og utfyllende kontraster. Gøye å se på og kjempegode. Legg etter ønske grønnsaker eller urter sammen med kyllingen i en ildfast form
Legg i hakkede tomater og topp med smuldret fetaost og litt rosmarin. Jeg har blitt veldig glad i ovnsbakte retter som dette, hvor du har alt mulig godt i samme form og baker det i ovnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.