Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 75 Oppskrifter
Mine Favoritter
Risboller – de beste

Risboller – de beste

Det ble ingen jul uten mammas risboller i barndommen. Dette var min absolutte favoritt av «julekakene» hjemme
Chiliaïoli

Chiliaïoli

Chiliaïoli er aïoli med piff. Nydelig til fisk og skalldyr og jeg bruker den gjerne også som dressing til f
Ostesuffle

Ostesuffle

Jeg har aldri prøvd å lage ostesuffle før og gikk til verket med litt "skrekkblandet fryd". Hadde hørt at det var skikkelig vanskelig å få til en suffle som holdt seg oppe
Deviled eggs

Deviled eggs

disse er fine forretter, hvis du skal ha en sommer fest med grillmat er disse perfekte til å servere mens kjøttet griller på grillen
Jul med nye smaker!

Jul med nye smaker!

La oss gjøre litt ekstra ut av denne julaftenen, kanskje pynte litt mer enn vanlig, kanskje tilberede den med enda mer flid enn vi pleier, eller kanskje tenke litt mer på budskapet

Djevelske egg

Det finnes jo utallige ideer til hva man kan servere på tapasbordet, her er ett forslag. ) Eggene kan lages dagen før og stå klare i kjøleskapet til de skal serveres
Kremet, frisk & lett POTETSALAT

Kremet, frisk & lett POTETSALAT

Førjuls tid, 4 søndag i advent, og alt er rolig og godt. ENDELIG. Etter et travelt og relativt sett slitsomt år med mye endringer(
Sursild, øl og akevitt.

Sursild, øl og akevitt.

Sennespssild er en av minefavoritter. Sursild, øl og akevitt er det mest julete som finnes. Sild er noe som har blitt spist her hjemme på berget siden steinalderen
Ribbesylte

Ribbesylte

Sylte er fast takst ved juletider. Spesielt mannen og eldste datteren elsker dette. Det er veldig enkelt å lage selv og ikke minst  mye billigere enn i butikk
"Potetsalat" og et fat med spekemat

"Potetsalat" og et fat med spekemat

"Potetsalat"I stedet for poteter har jeg brukt sellerirot. I heart sellerirot. 0,5 sellerirot1 stilk stangselleri3 vårløk1 fedd hvitløk2 ss seterrømme1 ss dijonsennep90 g majones (cirka en halv tube)Sylteagurk - jeg kjøpte et glass med vanlige skivet sylteagurk, og finhakket disse
Hjemmelaget eggesalat med chili

Hjemmelaget eggesalat med chili

Mine tre favorittpålegg i sommer har blant annet vært. Sommeren er på hell og jeg er klar for å blogge igjen
Syltet rødløk

Syltet rødløk

Syltet rødløk smaker veldig godt og kan brukes som tilbehør til veldig mange matretter. Det er nesten som en chutney, smaker både søtt og syrlig og har deilig smak og aroma av de kryddertypene du putter oppi
Remulade / Remoulade Sauce

Remulade / Remoulade Sauce

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HEREEnglish version along with NorwegianNorsk. (English below)Deilig remuladesaus som er veldig godt ved siden av, ja, mye egentlig
Verdens beste cæsardressing;)

Verdens beste cæsardressing;)

Salat er enkelt, godt og ikke minst sunt. ) Tilsetter en dressing får den ekstra god smak. Her er en enkel og nydelig hjemmelaget cæsardressing som er hentet fra boken "Helt naturlig mat" Verdens beste cæsardressing
Gresskarchutney

Gresskarchutney

Gresskar har blitt en pålitelig sesongvare i de senere årene, noe som kanskje har å gjøre med at halloweenmarkeringen har bredt om seg
Coleslaw

Coleslaw

Coleslaw er klassisk tilbehør til grillmat og hamburgere, og kan lages i mange varianter. Det er en frisk kålsalat med majones og gulrøtter
Craigs coleslaw

Craigs coleslaw

Ingen over - ingen ved siden - denne er bare best. Ingredienser. 1 dl majones. 1 dl rømme. 2 ss sukker. 2 ss dijonsennep
Aioli

Aioli

Dette er en grunnoppskrift, som alle bør ha i oppskriftsboka eller i bakhodet. Aioli er en kald saus eller krem - også kalt hvitløksmajones - som er vanlig i Middelhavslandene, fremfor alt i Spania
Hjemmelaget aïoli

Hjemmelaget aïoli

Aïoli = piske, piske, piske. Når det er sagt, så er det faktisk lekende lett å lage sin egen majones. Jeg synes dessuten at det gir en god og litt småstolt følelse når jeg lager min egen variant
Tid for agurksylting

Tid for agurksylting

Akkurat som tomaten er et bær, er agurken botanisk sett en frukt. Men for oss matglade er den en grønnsak i gresskarfamilien