kikerter og vanlige erter. I dag er det «Marrokanske kjøttboller» som står på menyen. Disse kjøttbollene er enkle å lage, og du kan selv velge hvor spicy du vil ha dem
Bein og fett er veldig smaksrikt, mens fårikål kjøttet er ofte litt seigt og må derfor kokes lenge. Middelhavsgryte med lam, bakte småpoteter og urtechiffonadeI butikken finner du nå masse billig "fårikålkjøtt"
Og som det ofte er med lam,den smakte nesten enda bedre to dager etter. Vi er ikke noen stor-spisere på lam i Bakkely,men denne lammegryten fikk virkelig ben å gå på
En kraftfull gryte full av smak og lammekjøtt så mørt som smør blir ikke feil. Retten lages i en gryte med lokk (eller en tagine, om du har) og gjør seg selv på et par timer i stekeovnen
Alt-i-ett-gryte med lam, potet og masse herlig smak. Ikke minst når det gjelder frukt og grønt. Har man spist en solmodnet tomat ved Middelhavet på sommeren blir den man får lenger nord i Europa aldri helt den samme, uansett hvor økologiskog kjærlig dyrket den måtte være
Denne typen retter oppsto ofte blant gjeterne, som plukket ville urter og grønnsaker ute i naturen. Salt og pepre godt, og brun det lett over sterk varme
Lam og øl gryte med kokte poteter. Her finner du den andre lammegryten på bildet. Tidligere i uken skrev jeg om hvor smakrikt fårikål kjøtt er og at det kan brukes til langt mer enn bare kål
Mat som lager seg selv er ikke noe nytt på denne bloggen, men denne gangen hadde jeg tenkt å gi deg treningsprogrammet du rekker å ta på stuegulvet mens godsakene putrer i gryta
Rens og findel hvitløk og ingefær, grovhakk løk og tomater. Surr løk og ingefær på pannen sammen med lammekjøttet (jeg hadde glemt å ta ut kjøttet, så det var ikke helt tint, derfor tok jeg det rett i en panne med vann og kokte det opp
Skjær kjøtt, løk, gulrot og sellerirot i terninger. Brun kjøttet i en jerngryte i olivenolje, tilsett løken og la den frese med til den er blank og fin
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.