Denne greskinspirerte retten oser av sommer og var akkurat det vi trengte i dag. Lammekotelettene er marinert med pepper og rosmarin, og potetene er stekt i ovn sammen med fetaost, cherrytomater, hvitløk og rosmarin
Lammekoteletter bakt i pesto og hvitløk er for dere som liker mye smak på kotelettene deres. Disse er rett og slett de beste kotelettene jeg har laget på lenge
Lammekoteletter i ovn er smakfullt og sunt. Siden de færreste av oss har egen gris, så ville jeg anbefalt å kjøpe mest mulig lam og sau, da disse beiter mer på gress og spiser renere mat store deler av året
Ja ikke noe slår enkelheten med en ovn og en ildfast form. Ovnsbakte lammekoteletter er vanskelig å få rosa i midten med denne metoden, men smakene er desto bedre
salt og pepper. Smelt smør i en kjele, rør inn mel med en visp og tilsett så melken. Kok opp under stadig omrøring, smak til med salt, pepper og muskat
Gulrot, sellerirot, purreløk, rødløk og fennikel skrelles og kuttes i medium terninger. Fres sammen med finkuttet hvitløk, hakket timian og estragon i medium varm panne med olivenolje
Grillede lammekoteletter. Det er ikke bare lammekjøtt som er mye brukt i Hellas, siden Hellas består av mange øyer er også fisk en mye brukt ingrediens i tillegg til både kylling og svin
Jeg steikte kotelettene først på pannen sammen med finhakket hvitløkslik at de ble gylden brune, deretter hadde jeg på rosmarin, koriander, paprikapulver, pepper og litt salt(jeg tar heller mer salt på slutten av steiketiden for da trekker det ikke ut saften fra kjøttet)
Då er det på sin plass med ein enkel og rask lammemiddag som minner oss om kor utruleg heldige vi er som kan hauste av ferske råvarer med smak av vårt eige omland
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.