Mine Favoritter

Mine Favoritter

litt av hvert
Kalkungryte med blomkålsalat

Kalkungryte med blomkålsalat

 . I disse dager driver vi med en oppgradering av sidene våre. Ganske Fint har fått en ny og lysere farge, Lavkarbohverdag har fått en e-bok som kan lastes ned gratis, mens begge sidene våre har fått en forbedring av nettbutikken
Red Velvet-bursdagskake med bringebærkrem

Red Velvet-bursdagskake med bringebærkrem

I dag har min kjære samboer bursdag ♥♥♥. På menyen stod italiensk pizza og Red Velvet-kake, noe som falt i smak hos både store og små i huset
Fikensyltetøy…

Fikensyltetøy…

…eeendelig har jeg. laget mitt eget fikrnsyltetøy. og det ble supergodt. OPPSKRIFT på slump. 1 pk tørkede fiken kuttet i biter
Asiatisk laks

Asiatisk laks

Småspicy laksefilet med massevis av smak, nydelig med denne friske tzatzikien til. Til 2 personer. 1 filet laks pr
Hjemmelaget majones

Hjemmelaget majones

Jeg har prøvd å lage hjemmelaget majones. Det er ikke vanskelig å lage sin egen majones og det tar deg bare noen minutter
Hjemmelaget majones.

Hjemmelaget majones.

Majones er utrolig enkelt å lage selv og smaker uendelig mye bedre enn de du får kjøpt (selv om noen av dem er bedre enn andre)
Sweet & Salty cookies

Sweet & Salty cookies

God morgen alle sammen. Blogger idag fra vakre Oslo.  Igår hadde jeg et kjempe koselig tid sammen med disse flotte damene på kurs i Gjerdrum, på Cafe “Hos Nabo’n” i gamlesmias sjarmerende lokaler i Ask sentrum

Laks med stekt ris og raita

Litt asiatisk inspirert rett, som viste seg å være veldig god. Tid. 40 minutterAntall. 2 pers. Ingredienser laks
Paleobrød

Paleobrød

Da jeg stod opp i går morges rørte jeg sammen dette brødet og stekte det til frokosten – det smakte fortreffelig sammen med både Brie og Mourbier, og spesielt med kun et tjukt lag meierismør på, hihi
Ostebrød

Ostebrød

I dag vil lillesøsteren min, Amalie på 12 år dele sitt favoritt brød med dere. Dette ostebrødet er veldig luftig, godt og toppet med ost
Amerikansk Ostebrød

Amerikansk Ostebrød

Ingredienser. 2 dl. revet ost, gjerne ost med litt smak. Cheddar eller Jarlsberg går bra. 50 gr. gjær. 25 gr. smør
Georgisk ostebrød

Georgisk ostebrød

Eg har eit fanatisk band til ost. Ost i alle former og smakar. Forholdet er litt lik forholdet ekornet Scrat har med nøtta si i Istid
Cookies m/ peanøtter og sjokolade

Cookies m/ peanøtter og sjokolade

Som sjokoladeelsker så er vel brownies en av mine favoritt-kaker. Sjokoladekake med kulturmelk. På bloggen Hannes Kaker fant jeg en oppskrift på sjokoladekake med kulturmelk, og denne er utrolig god, saftig og holdbar i flere dager
Pasta carbonara

Pasta carbonara

Fullkornspasta i en kremete fløtesaus med sopp, løk og veganske baconbiter som er så lik “orginalen” at det er bittelitt skummelt
kjøttdeig pai II

kjøttdeig pai II

Idag er det så flott vær ute at jeg fikk lyst til å lage en pai til middag. Så jeg lagde først deigen i forveien, la den i kjøleskapet for å avkjøle seg, kastet meg i bilen sammen med hunden, reiste til en fint sted hvor vi gikk tur å badet mens deigen koste seg i kjøleskapet og var klar til jeg kom hjem igjen
Marokkansk brød

Marokkansk brød

3 brødleiver med semulegryn stekt i stekepanne1 pk tørrgjær3 dl lunkent vann300 g hvetemel100 g semulegryn (eller durumhvete hvis du har)1 1/4 ts salt---1
Marokkansk flatt brød

Marokkansk flatt brød

16 stk. , 8-9 cm i diameter. Stekeovn 180 grader i 12 min. 1 dl sammalt, grovt hvetemel1 ts sukker1 pk tørrgjær1 ts salt3 1/4 dl lunkent vann---1
Marokkansk-inspirert kylling

Marokkansk-inspirert kylling

Marokkansk-inspirert kylling. For mange år siden jobbet jeg sammen med ei marokkansk jente. En dag var vi alle invitert hjem til henne for å smake marokkansk mat, og det var utrolig mange gode retter
Jernrik Marokkansk Kikertsuppe

Jernrik Marokkansk Kikertsuppe

Tankene mine gikk til derfor til denne jernrike marokanske kikertsuppen som passer ypperlig for anledningen
Marokkansk linsesuppe

Marokkansk linsesuppe

Ganske spesiell på smak, så den faller kanskje ikke i smak hos alle, men jeg synes den er god. Dette er en stor posjon, så lurt å fryse ned restene
Kylling- og aprikostagine

Kylling- og aprikostagine

Denne oppskriften er fra Marokko. Der bruker de mye aprikoser og krydder i maten. Tagineretter er en del av tradisjonsmaten der

Fiskekabaret med makrell

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. La makrellen trekke over svak varme ca 10 minutter i kokende vann tilsatt eddik, krydder, løk og dill

Hvitløksspekket kalkunlår

Lag små snitt i låret med en spiss kniv og fyll dem med persille og biter av hvitløk. Pensle låret med olje tilsatt salt og pepper